Сладко, вкусно и полезно

Ако Ви се дояде нещо сладко, не се втурвайте първо към шоколада в шкафа, а прочетете нашата статия преди това!

Това е нещо, което аз обожавам да похапвам през зимата. Всички знаем- тава е сезон, беден на витамини. Ето защо, моята рецепта е витаминозна бомба, която със сигурност ще Ви събуди и ще Ви да де енергия. Но не прекалявайте с количествата.

Сладко, вкусно и полезно

Всичко, което Ви е необходими са:

-орехови ядки- около половин чаена чаша

-мед- по ваша преценка слагате колкото искате върху орехите

-прясно мляко- с него заливате орехите и меда. Аз лично предпочитам да е топло

-канела-не всички обичат канела, но аз не мога без нея и става много вкусно, освен това

Когато сте си набавили всичко необходимо, просто смесвате съставките и разбърквате.

А сега ще Ви кажа и защо този бърз десерт, освен вкусен, е и толкова полезен.

Орехите един от основните източници на омега-3 мастни киселини. Можете да си ги набавите и от студеноводните риби. Омега-3 спомагат за стимулиране на мозъчната дейност, което е показателно защо орехите са „храна за мозъка“. Ако Ви липсва концентрация, не можете да запомняте нещата, които учите, просто си набавете малко орехи.

Ореховите ядки съдържат много полезни вещества, като йод, желязо, мелатонин, антиоксиданти, подобряват нивата на холестерол и намаляват риска от наддаване на тегло.

Медът, на първо място, е източник на „коктейл“ от хранителни вещества и витамини. Изцяло натурален продукт, той е идеален заместител на захарта. Успешно се прилага при отслабване, защото се усвоява бързо от организма и стимулира метаболизма. Повишава енергията преди тренировка. Освен това, помага и при махморлук. А да не говорим за всички негови лечебни свойства. Медът често се използва в лекарства от народната медицина, както и за възстановяване след боледуване.