Стопяване на излишните килограми. Да, възможно е!

Стопяване на излишните килограми. Да, възможно е!

Съществуват толкова много диети, че вие най-вероятно се чувствате объркани по отношение на това дали отказът от цигарите и черното кафе, и започването на една „актуална“, например бананова диета ще дадат резултат и не е ли това пък вече поредната прищявка и измислица.

Първото нещо, което трябва да направите е да си съставите програма и след това да я следвате стриктно за няколко седмици,  преди да ви се наложи да я спазвате по необходимост. Организмът на всеки един индивид е различен, уникален, затова ако при някои хора определена програма има ефект, то при други тя няма да дава никакви резултати.

Не правете грешката да се лишавате от каквато и да било храна, дори и за ден. Вместо това се хранете по три пъти на ден със здравословна храна и ще постигнете желания резултат, който ще трае дълго време.

Добрата стратегия за изгаряне на излишните килограми включва изпиването на не по-малко от 2,5 литра вода или билков чай на ден, и включването на плодове, зеленчуци и храни, с високо съдържание на протеини (риба, пиле, яйца, крехко червено месо, варива и други растителни протеини).

Ограничавайки консумацията на храна, богата на въглехидрати (хляб; ориз; тестени изделия – спагети, макарони, пица) и на храна, богата на мазнини (масло, сметана, кашкавал и сирене, тлъсти меса, бисквити, шоколад) също ще помогне за свалянето на килограми.