Стоп на пигментната кожа!

Пигментация.. Ужас! Още едно толкова дразнещо и неприятно нещо по иначе деликатната женска кожа. Ще се опитаме да ви помогнем да разберете, как да предотвратите появата на кафевите петна и причините за тяхното възникване.

Може би причините за появата на пигментация по кожата са ясни на всички. Излагане на кожата на слънце без прилагане на подходящи слънце защитни продукти, резките температурни промени, употребата на някой козметични средства, това са едни от най – важните външни фактори, влияещи на бързата поява на кафявите петна.

Стоп на пигментната кожа!

Не можем да пропуснем  и вътрешните причини, като хормоналните смущения, бременността, приема на някой лекарства, повишаващи фото чувствителността на кожата . Тялото ни е много сложна и чувствителна машина, която усеща всяко едно неблагоприятно въздействие.

Внимавайте, какви лекарствени средства и козметични продукти употребявате! Не бива да пропускаме и генетичната предразположеност към появата на пигментации, няма как да се отървем от нея. Не на последно място е и появата им с напредване на възрастта, но за това няма да говорим сега. За старческите петна ще се тревожим по – късно.

Стоп на пигментната кожа!
Ако пигментацията започва да се задълбочава най – добре е да се консултирате с дерматолог или козметик, а не да прикривате петната с фондютен , защото това само задълбочава проблема, не го отстранява.  Днес се предлага изключително много и разнообразни процедури за премахване на неприятната пигментация, като лазер или IPL апарат и различни видове пилинг. Най – подходящият сезон за тяхното прилагане е есенно зимния, защото интензивността на слънчевото греене е най – ниско. Ако обаче не искате да се подлагате на подобни интервенции и пигментацията е в ранна фаза можете да използвате продукти за домашна употреба, като например различни козметични продукти, които да отслабнат появата на кафявите петна и по късно да я премахнат напълно. Разнообразието от такива продукти е огромно и под всякаква форма – лосиони, кремове, серуми, маски. Произвеждат се от почти всички световни марки, което е гарант за по –добрия ефект и действие на продуктите. Разбира се освен изсветляващото действие  те са предвождани и от ефекти като нежно ексофолиране, стимулиране на синтеза на колаген, активиране на клетъчната генерация.