Съвети за мазна коса

Съвети за мазна коса

Всеки трябва да полага грижа за косата си, тъй като хубавата коса ни кара да се чувстваме добре. Независимо дали използваме козметиката за поддържане здравето на косата или за запазване на различни прически, трябва да се съобразяваме с нейния тип. От него зависи какви грижи да полагаме. Това налага и наличието на разнообразна козметика за коса.
Първото основно правило, от което не бива да се отделяме, е да слушаме съветите на своя фризьор. Все пак професионалистът си знае разботата!

Мазна коса
Мазната коса е резултат от свръхактивни мастни жлези в корените на косата. Това изключително неприятно състояние води до слепване на косата, липса на обем и неприятен външен вид. Само тези, които са се сблъсквали с този проблем знаят колко е неприятно да искаш да миеш косата си непрекъснато и тя все да не е достатъчно чиста. А това, освен че я изтощава – омазнява допълнително. Често мазната коса е проблем само през пубертета, заради хормоналния дисбаланс, но с времето този проблем отшумява. Друга причина за бързо омазняване на косата може да е стресът или беден на плодове и зеленчуци хранителен режим. Неподходящата козметика също кара косата да се омазнява прекалено бързо. Мръсният въздух, задимените помещения, влагата, студът и мъглата са малка част от предпоставките, които спомагат за омазняването на косата ни.
Цялата статия в брой 1 –>