Талант, настроение и уникалност – Роналдиньо гаучо

За мнозина днес е поредният обикновен, изпълнен с премеждия и пречки ден. За други е може би един от първите пролетни дни, известяващи края на тежката и студена зима. Е, донякъде е възможно тези твърдения да са правилни, но днес 21 март, за любителите на футбола, е повече от специален. На тази дата най-великата игра в най-красивия и аспект ликува и празнува, защото преди 33 години с появата си на този свят една личност промени представите ни за атрактивност и ефективност. Днес, рожден ден празнува Роналдиньо Гаучо – лично за мен, един от-най големите гении във футбола.Той изгради свой собствен стил, нетипичен за никой друг, изпълнен с въображение и финес, карайки милиони фенове по света да остават без думи и да се прекланят пред изпълненията му. Ето и историята на Рони, представена по един достъпен начин.

Талант, настроение и уникалност - Роналдиньо гаучо

Роналдо де Азиш Морейра или на кратко Роналдиньо започва пътя си към футболната слава в местния бразилски отбор Гремио Порто Агре. Роден във футболно семейство, съдбата сякаш е изградила своите планове за малкото момче – Баща му Жоао е бивш игра на Крузейро, а по-големият му брат също е футболист. Може би сте чували коментаторите да го наричат и Роналдиньо Гаучо. Гаучо носи значението си като гражданин на щата Рио Гранде де Сул. В младежките си години бъдещата звезда развивала таланта си в квартални мачове по бразилските плажове. Първият момент, който загатнал какви огромни способности има Рони бил футболен мач на закрито, където отборът му спечелил с 23 на 0, а познайте кой отбелязал всичките голове? Да,отговорихте правилно-Роналдиньо.

Не след дълго, през 1999 година, Рони бил повикан в младежкия национален отбор на Бразилия за турнира Копа Америка, но това било едва началото на детето чудо.