Топ пет на най-опасните места по света

Питали ли сте се кое е най-опасното място на света? България? Слава Богу, не! Колкото и да ни се струва, че животът ни е изпълнен с корупция  и престъпност, убийства и наркотици, повярвайте ни, има държави по света, в които всеки следващ ден е празник, просто защото си имал шанса да заспиш и да се събудиш. Представяме Ви петте най-опасни световни места, епицентър на престъпността.

1. Бразилия

Не Афганистан, нито пък Ирак. Бразилия, да точно така! Страната на неспирната фиеста, футболната религия, но и на престъпленията. Според правителството, причината за високата престъпност е прекомерната разлика в стандарта на живот в обществото. Кариоките винаги са били екзотични и примамливи за туристите с темперамента си, безкрайните си плажове, но всъщност това, което чужденците виждат, е единствено и само добрата страна на бразилските градове. Скрити от очите им остават бедните квартали или още наречени „фавели“, където всеки ден е въпрос на оцеляване. От шестнадесетте милиона оръжейни единици на територията на Бразилия, четиринадесет са в ръцете на цивилни, скитащи по улиците. За последните четирдесет години, жертви на убийства са станали над милион местни граждани. Борбата с наркомафията остава проблем.

Топ пет на най-опасните места по света

2. Сомалия

След началото на гражданската война в Сомалия, през 1990 г., насилието и престъпността стават неизменна част от живота на местните жители. Макар страната да се радва на божествена природа, съвсем закономерно е избягвана туристическа дестинация, заради несигурността и риска. Голяма част от престъпленията в Сомалия са свързани и с преразпределянето на местния наркопазар, между воюващи групировки. Тези два фактора правят Сомалия едно от най-опасните места на света.

Топ пет на най-опасните места по света