Топ 18 най-добри скоч уискита в света

18.08.2013

Топ 18 най-добри скоч уискита в светаПредния месец се проведе битка на Международното състезание за вино и спиртни напитки, като участниците бяха от цял свят. Състезанието се провежда за 44 път и има за цел да представи най-качествените световни марки вино, спиртни напитки и ликьори.

Най-добрите бутилки получиха точки между 90 и 100 от съдиите, но няколко от тях се сдобиха с етикет: Златно качество.

В резултат на това те са получили писмено разрешение да използват етикет с надпис: Съкровищница на течното злато, което е голяма чест за тях.

От блендове Single malts до Single barrels, 18 скоча прибраха златното отличие от конкурса миналия месец.

Вижте кои са те:

Laphroaig Islay Single Malt Scotch Whisky 18 YO

Невероятно питие, последвано от дим, богата доза ечемик и меласа, идващо като вълна от морето. Когато докосне небцето, се усещат няколко аромата на билки.

Ben Nevis Single Cask Highland Single Malt Scotch Whisky 15 YO

Скоч с ароматен палисандър последван от лавандула, виолетки и мед, както и нотки на карамел и препечен дъб. Острие от ванилия, канела и черен пипер. В устата се усещат сушени плодове, смокиня и праскова. Скоча има добър баланс и фина текстура. Това са някой от коментарите на журито на състезанието.

Топ 18 най-добри скоч уискита в света

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Glenlivet 21 Year Old Archive

Очарователен мирис, който може да предразположи всички. Богат шоколад, пълен малц, цитрусови плодове, шери и лек опушен мирис. Има лек намек за ром. Влизането в устата е с гладка кадифена миризма през небцето. Миризмата на носа е на зрели плодове, мед и тъмна захар. Присъстват много подправки, където ванилия е с господстващо положение. Отличен баланс и подкрепа на дъб. Елегантен, богат и затоплящ скоч. Истинско съвършенство, според журито.

Johnnie Walker Black Label Deluxe Blend Scotch Whisky 12 YO

Прекрасен опушен мирис грабва вниманието ви.  Красиви подправки, варени ябълки и перфектен баланс на зърно и малц. В устата се усещат комплексни аромати на малц, торф и тим, последвани от редица подправки като ванилия, канела и джинджифил. Балдахин от чиста елегантност обогатява небцето. Сензационно! Това пък бяха коментарите за Black Label на Johnnie Walker.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването