Топ 5 най-красиви църкви, потопени под вода

06.07.2013

Топ 5 най-красивите църкви, потопени под вода„Хищниците ловуват, за да оцеляват, а човека убива за кеф.“ Популярна фраза, която може да приложим в много теми. Както знаете има невероятни творения, създадени от човешка ръка. Толкова невероятни, че някой дори казват, че не хора, а извънземни са ги строили. Човекът може да строи толкова добре, колкото и да руши. Църкавата е символ на вяра и духовност. На божи храм, който ние хората трябва да ценим и пазим. Да, но на няколко места по света има църкви, които се намират под водата. Списание VIP ви представя топ 5 най-красивите църкви, потопени под вода.

1. Свети Николай – Маврово, Македония

Построена през 1850г., църквата “ Свети Николай “ съществува цели 153 години, докато не се взема решение до село Маврово, където тя е разположена, да се построи язовир. Църквата е потопена и не остава и помен от нея. През годините тя изплува лека по лека, и части от нея вече са видими за туристите. Най-голям шанс да се види повече от тази архитектурна забележителност е през лятото, когато настъпват сушите.

2. Петроландия, Бразилия

Петроландия е 30 000 хиледен град, намиращ се в Бразилия. Разположен е до брега на река Сао Франсиско. И тук проблема е язовир. Преди години част от града е потопена, за да може на нейно място да се построи язовир. От някогашните сгради, може би с намеса на съдбата остава само полусрутената църква, която изглежда все по малко на църква, но е изключително красива гледка.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването