Топ 5 най-красиви изгубени града

27.06.2013

Топ 5 най-красиви изгубени градаВечната загадка. Вечното търсене на човешкия дух. Изгубени цивилизации и техните градове. Стотици търсачи търсят из дълбините на най-страшните джунгли, където ги дебнат вулкани или моща на бурното море. Легенди, които се опитват да бъдат превърнати в реалност.  Човек никога не се отказва от мечтите и вярванията си. Години наред се е смятало, че Троя е легенда и е единствено плод на въображението на Омир, но през 1822г. легендата става истина. Списание VIP ви представя топ 5 най-красиви изгубени града.

Топ 5 най-красиви изгубени града

1. Картаген

Картаген е създаден от финикийците, които са създатели и на парите. Градът е разположен на територията на днешен Тунис. Картаген е едно от най-големите пристанища на Средиземно море и гореща точка за големите империй, именно за това картагенци са водели вечни битки с римската империя. През 151г. пр. Хр Картаген е превзет и сринат почти до основи. След това никога не достига до миналото си величие. Днес Картаген е луксозно предградие на столицата на Тунис.

Топ 5 най-красиви изгубени града

2. Троя

Троя. Величественият град участвал в толкова известни произведения като „Одисея“ и „Илиада“ на Омир. Станал цел на Спарта, заради красивата Елена. Легенда, превърната в реалност.

След разгрома и края на Троянската война градът е изоставен за доста дълъг период, след това отново е заселен, докато отново не е бил превзет само, че от римляните през 85г. пр. Хр. След това отново е изоставен докато не бъде открит от археолозите чак през 1822г.

Топ 5 най-красиви изгубени града

3. Атлантида

Още една легенда създадена от древногръцки философ – Платон. Той твърди, че изгубената цивилизация е изчезнала 9000 години преди неговото време.  Докато доста хорат смятат, че това е поредната измислена легенда, куп историци и археолози търсят потъналия остров.

4. Помпей

Помпей, процъфтяващ и добре устроен град в Италия се превръша в руини и волканична пепел, буквално за секунди. В ден като останалите, през 79 г. сл.Хр вулканът Везувий изригва и изпепелява над 2000 души, които остават завинаги вкаменени. През 1748г. са първите открития, че Помпей има запазен в почти перфектно състояние град. Телата на загиналите са останали като въздушни джобове в застиналата лава и са запазили формата на телата си. По-късно археолозите правят отливки на жертвите, които може да бъдят видяни до ден днешен.

Топ 5 най-красиви изгубени града

5. Ел Дорадо

Поредната легенда, която се появява през 16-ти век. Разпространението и започва от хората. Смятало се, е че Ел Дорадо е почти сигурно измислен град отнел живота на мнозина авантюристи. На испански Ел Дорадо се превежда „Позлатеният“ град. Легендата гласяла, че градът се намира някъде из джунглите на северната част на Юна Америка, а в него е погребан индиански вожд, който е покрит със златен прах. Също така, се е смятало, че гробницата му била пълна със скъпоценности и злато, които изкушавали златотърсачите, които или загивали или не намирали нищо в търсенето си на прокълнатия град.

Топ 5 най-красиви изгубени града

Автор: Иван Караиванов

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването