Хотел Андалуз – Албакърки, Ню Мексико

Седмичната доза еко настроение идва с нашето предложение, а именно хотел  Андалуз в Ню Мексико.

Този, обсебен от изкуството хотел разполага с лоби изцяло със стенописи, галерия, в която се провеждат седмични арт събития и сам по себе си, хотелът е цяло произведение на изкуството.

Изцяло е направен и реновиран с рециклирани, строителни материали и корк. Хотелът разполага с геотермална отоплителна водна система, а на покрива има система за дъждовна вода, която е за фиксация на водни растения.

„ Andaluz ” е кратка форма на „Andalucia”- испански регион, който вдъхновява с интериорния стил и архитектурата на хотела. Логото на марката е адаптация на класически плочки Андалусия, а графичното лого представлява четири блокировки „A”.  Подправките, текстила и металните занаяти вдъхновяват за богатата цветова палитра. Класическият шрифт балансира с екзотичен стил на логото на марката със семпла елегантност.

Имотът е сертифициран в Националния регистър на историческите места, тъй като е с богата култура и история и е природосъобразен, с което го поставяме в нашата поредица от скъпи, бутикови хотели с такава насоченост.

Както споменахме, хотел „ Андалуз ” има богата история. Той е открит през далечната 1939г., като първият хотел в Ню Мексико. През 2009г е открит отново след голям ремонт, който е бил на стойност от 30 милиона долара. Обновяването от своя страна не е променило корено хотела, а точно обратно запазен е историческия характер на сградата и заедно с това се въвежда екологична устойчивост.

Носител е на много награди и отличия. Сертифициран е в САЩ като четиризвезден хотел и носител на „Бутиков Хотел за 2011г”. Станал е културен епицентър на града.

Хотелът разполага 107 стаи и апартаменти както и зала за различни бизнес срещи и мероприятия. Интериорът на хотела е повлиян от Мароко и има силно Испанско колониално влияние.