Хотел “Скайлър”, Сиракуза, Ню Йорк

Хотел“Скайлър”, Сиракуза, Ню Йорк

Тазседмичното ни еко предложение идва директно от Ню Йорк. Много от вас ще си кажат какво му е природосъобразното пък на този голям град, в който индустриализацията и бетонните стени са завзели всичко. Е, не е съвсем така. В Сиракуза се намира хотел „Skylar”, който е изцяло приятелски настроен към природата.

Хотел „Скайлър” е нещо необикновено, една историческа сграда, която е реновирана и ремонтирана, за да отговаря на стандартите за зелена енергия и екологичен дизайн. Сградата е построена през 1921г., като храм, след което се е превърнала в театър.

В този бивш храм все още се чувства духовно присъствие. В него обаче се усеща един Тифани стил със запазени характерни черти. Повече от 95 процента от дървесината идва от устойчиво добит, дървен материал. Хотелът разполага с геотермална термопомпена система, която използва Земята, като източник на отопление и охлаждане, като извлича постоянна темпратура на земята. Системата се състой от 16 вертикални кладенци и 68 термопомпи за вода и въздух.

Във всички стаи има поставена сложна система за управление на енергията. Гостите поставят своята карта за достъп в приемника при влизане, по същество „захранване“ на стаята си. При напускане, картата е изтеглена, а повечето от енергийния поток на стаята е отрязан.