Човешкия живот. Той е дар от Бога.

Тежко ми е да започна тази статия. Това е тема, която се излъчва денонощно от радиа и телевизии, както и онлайн медии. Тема, която носи само скръб и лошо настроение в хората. Предвид факта, че последните няколко седмици станахме свидетели на много самоубийства, човешки трагедии и скръб, и предвид факта, че тази болка достигна и до членове на екипа на Списание „VIP“, аз реших да напиша тази статия.

Ще говоря за толкова важно нещо, като човешкия живот и неговото отнемане, затова ще си позволя да не използвам картинки в тази статия. Не мисля, че всичко различно от черния цвят ще и подхожда. За жалост е така…

Как всъщност свършва всичко? Кога сърцето на човек спира да бие завинаги? Има няколко причини за тази трагедия. Катастрофи, естествена смърт, умишлено причинена от някого, както и личното посягане на човек върху собствения му живот. Самоубийството!

Учените казват, че най – много самоубийства има точно през пролетта, а това се доказа от случващите се събития в страната ни в последните седмици.

Едни го правят в името на дадена кауза, а други от избягването на проблем. Рухват психически и правят най – ужасното нещо – отнемат един дар от Бога, а именно собствения си живот.

Не искам да обидя близките на тези загинали или да нараня духа на жервите.

Искам да се обърна към хората, защото ме боли да гледам такива трагедии. Боли ме, всеки ден да чувам за отнети човешки животи.

Хора, замислете се! Това не решава проблемите Ви, а точно обратното. Създава такива на вашите любими хора, на вашите близки! Знам, че всеки има различни проблеми от най – различно естество. Едни ги тормози раздялата с любим човек, други страдат заради финансовите си затруднения, трети просто изпадат в депресия в резултат на първите две неща. На всички ни е трудно. Всеки се бори с даден проблем, създаден, естествено, от живота или изкуствено – от държавата. Борете се! Не се предавайте! Не спирайте да мислите за Вас и за близките ви! Те са хората, за които трябва да продължите да се борите. Смъртта не е решение за нищо. Вие сте получили живот, това е нещо свято. След всички тъмни дни, идват и по – светли. След по – светлите пак тъмни. Това е кръговратът на живота, не го забравяйте!