ШшшТ… Попей ми!

ШшшТ… Попей ми!

Е, друго си е да кършиш снага под чалга ритми в дискотеките и пияни мъже да те черпят чашка след чашка. А как да станеш поп – фолк звезда ли? Това се пита и непохватното девойче Веска, на която и е омръзнало от селото и иска да се премести в града, за да стане известна чалга дива. По пътя си обаче среща Беба – „чаровната, сексапилна магистрална фея”, която ще промени живота й завинаги. Това е сюжетът на най – новия късометражен филм на Андрей Волкашин и Петър Вълчев. История в няколко минути, обрисуваща поп – фолк действителността в страната ни.

“Искаш ли пари? Искаш ли коли? Една от нас бъди, за да знаят името ти!” – сюблематична фраза от филма, в която присъства иронията с елемент на гротеска и описва някак си тъжно положението в страната ни. За огромно съжаление това е темата на поп – фолк мюзикъла, тъй като присъства в културата и ценностите на голяма част от младите хора у нас и така израства едно цяло поколение българи.

В главните роли: Снежина Петрова, в ролята на Курайма, Силвия Станоева – наградена с Икар за дебют и в ролята на Беба – проститутката, София Бобчева в ролята на Веска , Китодар Тодоров познат ни от нашумялия сериал „Революция Z”, Александър Хаджиангелов, дъщерята на Камелия Тодорова – Рейчъл Роу, гордостта на Българската Евровизия – Поли Генова, стилистката на звездите и главен редактор – Антония Йорданова, както и водещата и певица – Сантра. Всички актьори работят по проекта без хонорар, а филма е реализиран със сумата от 6 хиляди лева. Изключителен професионализъм и добра актьорска игра откриваме насред ливадите покрай Елин Пелин, Калотина и Саранци. Кадрите са заснети миналото лято, а официално можете да се насладите на филма на 16 април в Дома на Киното в София.