Що е астрология?

12.08.2013

що е астрологияС КАКВО ТЯ НИ ПОМАГА В 21-ви ВЕК…….

Астрологията е наука, която показва отношението на човека към планетните тела и обратното. С една дума връзката на човека с КОСМОСА. Астрологията в основата си е една система на мислене.

„Всичко, произведено от природата и от изкуството е под въздействието на небесните сили. Съзвездията и небесните тела са били тук преди всички творения и следователно упражняват влияние върху всичко, което се намира под тях! От това необходимо следва, че когато един правилно наблюдаван небесен модел описва някакво произведение на природата или на изкуството, някои от силите на първия влиаят на втория!!“De mineralibus“ – Алберт Велики. Преди 10 000 години първобитните ловци са използвали фазите на Луната за сеитба, лов, зачатие, риболов и много други дейности от ежедневието си. Още тогава пещерните хора осъзнават, че има връзка между човека, животните, растенията и небето, със звездите /планети, астероиди/.

Един класически пример. Според Хилдегард и всяко дете на 21 век знае, че Слънцето е като един връх на небосвода. То осветява Земята, водите и разпръсква топлината си в различна степен и така се образуват сезоните. Луната също в своите фази има влияние върху равновесието на течностите в човешкото тяло…„Ηildegard von Binggen, Heilkunde: Das Buch von dem Grund, dem Wesen und….1957

Tова са едни елементарни примери за влиянието на космичните тела-планети върху човека и неговото съществуване, но след 10 000 години ние хората на 21 век, все още се вълнуваме от въпросите „Кога да започна определена дейност“, „Как мога да постигна хармония със себе си и околната среда и обществто около мен“…И какъв е моят път, който трябва да измина до края на живота си“,“Кой съм аз“…

Астрологията е САМООПОЗНАВАНЕ с помощта на звездите.

що е астрология

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.