10-те най-високи места за скачане с бънджи

За любителите на екстремните спортове сме подготвили 10-те най-високи места за скачане с бънджи, както и от къде идва  началото на този “див” спорт, вдигащ адреналина ни на макс.

10-те най-високи места за скачане с бънджи

Всичко започва на остров Пентекост, който се намира в Тихия океан. Племената, които живеят на територията на този остров, строели 25-метрови кули от бамбукови стъбла, от където младежите скачали, със завързани за краката лиани. Ритуала бил с цел да докажат своята зрялот. Най-интересното е, че до ден днешен това се изпълнява.

Първият бънджи скок е осъществен на 1 април 1977 година, от четирима членове на Клуба за Опасните спортове към Оксфордския университе. Събитието се провежда на висящ мост на Клифтън, с височина 72 метра.

В края на 80-те години, в Нова Зеландия започват бънджи скоковете с ластично въже. Те дължат своята известност на Дж. Хакет, който скача от Айфеловата кула в Париж. Същевременно се приема, че родината на съвременните бънджи скокове е Нова Зеландия.

Да споменем и кога възникват първите бънджи скокове в България. Това се случва на 10 април 1992 година. Росен Касабов провежда два изпитателни скока от Аспаруховия мост във Варна.

10-те най-високи места за скачане с бънджи

Търсачите на силни усещание търсят все по-високи и по-високи места за скачане с бънджи. Вижте селекцията на Списание VIP за всички “търсачи на адреналин“, преследващи 10-те най-високи места за скачане с бънджи.