10 места, които трябва да посетите през 2013

12.08.2013

10 места, които трябва да посетите през 2013Преполовихме годината, а лятото е към своя край, но все още има достатъчно време да резервирате чудесно пътуване за отдих.

Разгледахме доста дестинации с културни тенденции и световни фестивали, за да може да ви предложим най-горещите места, които можете да посетите до края на 2013 година.

Има толкова много недокоснати райски кътчета, които предлагат невероятни преживявания на открито, места излъчващи позитивна енергия и предпоставка за вълнуващи и запомнящи се емоции.

Представяме ви 10 места, които може да посетите до края на 2013 година:

Лондон, Англия

Цяло лято Англия е в светлините на прожекторите, тъй като света очакваше да се роди малкият принц  Джордж Александър Луис.

Това не е единствената причина, поради която може да отскочите до Лондон. Миналата година се проведоха Летните олимпийски игри, а сградите, ресторантите, хотелите и заведенията, които бяха създадени специално за олимпиадата, са все още там.

Няколко нови сгради се появиха в града преди Олимпиадата, включително спорната 310 метровата сграда, която не се харесва изключително много от британците – Shangri-La hotel. Тя побира апартаменти, офиси и ресторанти и е наречена London Bridge Tower. Според нас ще ви впечатли с дизайна си.

Друг фактор е, че Олимпиадата се проведе в Източен Лондон. Квартал, който беше в процес на модернизация от доста години, a в момента е една от най-атрактивните точки в града.

Ресторантите и баровете ще допринесат за уюта и спокойствието ви. Le Caprice е обявен за ресторант на 2012 година от Лайфстайл Лондон, а Bar London, който се намира в Hotel Langham е обявен за най-добър бар на миналата година.

Това са само част от прекрасните места, които ще откриете в този невероятен и мистичен град.

Антарктида

С безпрецедентни урагани и нетипични за сезона топли и студени метереологични условия по целия свят, отричането, че няма глобално затопляне е недопустимо. Още по – специално в Антарктида, където ледените шапки се топят с обезпокоителни темпове.

Това означава, че сега е времето да отидем на гости на най-студения и сух континент на Земята – Антарктида. Това е идеалното пътуване за авантюристи, които ще открият удивително красива природа и ще срещнат животински видове, като пингвини и китове.

Туризмът в Антарктида става все по-популярен. Според Международната асоциация на туроператорите, около 35 000 души ще посетят ледения континент през този сезон.

Има няколко начина, чрез които може да стигнете до тази обетована земя. Круизен кораб с екскурзия до брега, сухопътни експедиции с туроператори или разглеждане на забележителния континент от въздуха.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването