10 неща, които не знаете за Nintendo

18.06.2013

10 неща, които не знаете за Nintendo

10. Фирмата Нинтендо е основана през 1889 година като компания за игра на карти. В последствие през 1978 година създават първата си телевизионна игра.

9. Nintendo на японски означава „Да оставиш късмета си в рая”.

8. Нинтендо изваждат късмет, когато наемат на работа Шигери Миамото (Shigeru Miyamoto). 24-годишният младеж е първият им художник. Впоследствие става създателят на Donkey Kong, Super Mario, Zelda и Wii.

10 неща, които не знаете за Nintendo

7. Когато е бил дете, Миамото е идолизирал Walt Disney. През 1990г., Супер Марио става по-разпознаваем от Мики Маус (Mickey Mouse).

6. Топ 3 във Франчайза на Нинтендо са: – на Първо място е Супер Марио (Super Mario), който е продаден над 240 милиона пъти – на Второ се нарежда Покемон (Pokemon) с близо 200 милиона продадени игри – на Трето място е Зелда (Zelda) с 94 милиона продажби. Много назад обаче се нарежда Sonic със скромната сума от 36 милиона продажби.

5. Най-добрата система на Nintendo, това е Wii, с продажби от над 67,46 милиона. Което поставя на много задна позиция Xbox 360 с 39 милиона продажби и PS3 с едва 33,50 милиона продажби.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.