10-те най-скъпи марки в света

За да се утвърдиш на световния пазар се изисква нещо повече от добър маркетинг, профисионалисти и качествени продукти/услуги. Изисква се много труд, иновативни решения и най-важното, признание от потребителите. Според анализатори на Forbes, потребителите търсят познати за тях марки при избора си на дадени продукти или услуги. Класацията ни за десетте най-скъпи марки в света съчетава търговските марки, които имат дългогодишна силна връзка с потребителите, както и високата им финансова стойност.

1. Apple

На първо място застава гигантът Apple. Брандът на марката е оценен на 87 млн. долара, което я прави сигурен първенец в нашата класация. Напомняме ви, че Apple e основана в Калифорния, през 1976г.

10-те най-скъпи марки в света

2. Microsoft

Среброто отива при най-големия конкурент на Apple, а именно компанията на Бил Гейтс – Microsoft, чиято стойност е 55 млн. долара. Както знаем, Microsoft се наложи на пазара като предостави на своите потребители операционната система Windows.

10-те най-скъпи марки в света

3. Coca – Cola

Бронза отива при компания, която се намира в коренно различен бранш от горните две компании, а именно при най-разпознаваната и продавана напитка по целия свят – Coca Cola. Стойността на марката е оценена на 50 млн. долара.

10-те най-скъпи марки в света