Най-важните иновации, които промениха живота ни

Технологиите променят живота ни с всеки изминал ден…

11.08.2014

През какво е минал само човекът: от каменната ера до век, изпълнен с технологични иновации и съвършенства. Технологията и иновациите са се развили по-невероятен начин и са променили цялата визия на човечеството.

Представяме ви 10 от най-важните иновации, които са променили и продължават да променят живота ни

10. Смартфоните – клетъчните телефони съществуват от 1980 година насам, но през 2000 година набраха скорост. Експерти твърдят, че до края на 2014 година, около 1,75 милиарда души ще притежават поне по едно „умно устройство“.

Смартфоните до такава степен са превзели ежедневието ни, че в някои ресторанти е забранено използването им. Сами се досещате защо, нали? Вместо споделяне на снимка в социалните мрежи, ресторантите искат хората да споделят храната помежду си в реалния живот.

Вижте още: Sony взриви пазара с новия Xperia Z2

До такава степен тези устройства са променили живота ни, че някои хора не могат да спрат да ги използват дори, когато се хранят.

9. Мобилните приложения – в днешно време изглежда, че мобилните приложения могат да правят „почти всичко“. С минимални инвестиции и няколко бляскави идеи, разработчиците могат да изграждат малки програми, които да помагат на хората за:

– Повишаване на производителността по време на създаване на песни;

– Следене на метрологичните промени;

– Новини;

– GPS услуги и по-лесно намиране на дестинации;

– Правене на висококачествени снимки;

Вместо за всяко нещо да си купуваме отделно устройство, просто се нуждаем от един смартфон зареден с последните мобилни приложения.

Вижте още: Гугъл и Songza за вашето музикално настроение

8. Онлайн пазаруването – това може да ви изглежда, като далечна история, но не беше толкова отдавна, когато хората трябваше да закупят стоките си директно от местните магазини. Днес, повече от 195 милиона души в САЩ пазаруват онлайн. Едва ли има хора, които да не знаят какво е да пазаруваш онлайн – това означава, че може да закупите широка гама от стоки и продукти, без дори да излизате от домовете си. Просто ви трябва Интернет и банкова сметка.

7. Таблетите – ако питате преди десет години някой, едва ли би ви повярвал, че ще можете да носите преносим компютър в едната си ръка. Днес това е факт, дори на достъпни цени. Преди десет години, потребителите не вярваха, че могат да носят компютър в едната си ръка, а днес почти всеки притежава такъв.

6. Технологични устройства за носенеGoogle Glass е още далеч от това да промени ежедневието ни, но има много подходящи за носене устройства, които се използват редовно от хората. Някои експерти смятат, че преносимите компютри навлизат в своята следваща технологична революция.

Хората използват технологични устройства за носене за:

– Наблюдение на здравето си;

– Следят прогреса на упражненията си;

– Заплащат покупки;

5. Социалните мрежи – социалните мрежи промениха начина, по който хората споделят информация и начина, по който си комуникират. От една страна те улесняват хората да се срещат помежду си и да останат в контакт дори от далечно разстояние, но от друга страна ги отдалечават от хуманна гледна точка. Мнозина хора обвиняват социалните мрежи, че убиват личния живот на хората и ги правят зависими към мрежата (Интернет).

Как социалната мрежа може да помогне или навреди в търсенето ни на работа

Социалните мрежи и търсенето на работа

4. Стрийминг радио – Благодарение на стрийминг радиото, вече не е необходимо да търсите честоти и да слушате локалните радио станции. Всичко, от което имате нужда е интернет връзка. С този вид технология, може да слушате радио дори на другия край на света.

3. Стрийминг видео – компании като Netflix, Amazon и Hulu дадоха достъп до цели библиотеки със съдържание на зрителите, благодарение на стрийминг видеото. В края на 2013 година, абонатите на Netflix надхвърлят 44 милиона.

2. Онлайн запознанства – това са сайтове, които дават възможност на двойки да се срещат един с друг. Има и много специализирани сайтове, които се грижат за хората с по-специфични вкусове, но не е тайна, че днес над 90% от хората са влизали в подобен тип сайтове. Например в САЩ от 54 милиона самотни хора, над 41 милиона от тях са опитвали онлайн сайтовете за запознанства, за да си намерят спътник в живота.

1. Цифровите фотоапарати – тези устройства имат мисията да заменят старите филмови камери. Питайте някое малко дете какво е филмова лента и само вижте реакцията му. Благодарение на цифровата технология, потребителите могат да правят супер качествени снимки и да ги съхраняват на компютрите си или на други преносими източници, без да е необходима да имат купища филмови ленти и отделни стаи, специално за тях.

Как тези 10 иновации промениха живота ви? Има ли и други парчета от технологичния свят, които според Вас са също толкова важни за развитието ни?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването