10 Инструкции за по-добър живот (1част)

„Това, което правите сега, създава вашето бъдеще“ - Д-р Джо Витале

15.05.2014

Човек не се ражда научен. Всичките уроци, които получаваме от живота са в следствие на успехи и падения през годините. Има неща, които можем да променим в ежедневието си за да се чувстваме по-добре и да живеем по-добре. Има неща, които смятаме за правилни, но не са!

Представяме Ви първа част на 10 инструкции за по-добър живот и се надяваме да променим мисленето ви към по-позитивно и вдъхновяващо такова!

1. Вашият най-силен момент е сега – икономическа криза, слаб бизнес, много фалити и огромна безработица. Изглежда доста зле, нали? Искам да ви напомня, че е имало и по-лоши моменти от тези, но сме оцелели и през тях, нали? В живота винаги има възход и падение. Тайната се крие в това, да се носим по течението по най-добрия начин, който умеем. „Тревожи ни бъдещето, задържа ни миналото. Ето защо ни убягва настоящето.“ Слушайте, действайте и преуспявайте. Около вас е пълно в възможности, не ги пропускайте. Не позволявайте на миналото или бъдещето да ви попречат. Хванете настоящия момент. Сега е най-силният период от живота ви, не го пропускайте.

2. Можете да сте щастливи сега – щастието е въпрос на избор. Усмихнете се. Бъдете щастливи. „Ако не сте щастливи изпускате страхотна възможност.“

10 Инструкции за по-добър живот

Щастието е въпрос на избор

3. Вашите чувства са скрити мисли – чувствата ви се пораждат от вашите мисли. Променете своите мисли и ще промените чувствата си.

4. Всичко е енергия, направлявана от вашите мисли – мислите започват да променят енергията на всичко около вас. Задържайте положителните, за да помогнете на себе си и на останалите, за да водите щастлив и пълноценен живот.

5. Не можете да спрете мислите си, но и не е необходимо да се вслушвате в тях –някои мисли ви карат да се чувствате добре, а други – да се чувствате зле. Някои мисли са добри, а други – лоши. Някои мисли предизвикват положително поведение, а други могат да доведат до отрицателно. Не забравяйте, че не е задължително да се подчинявате на всичките. Избирайте само тези, които ще ви накарат да се чувствате добре.

Вижте още: 7 стратегии как да останем супер фокусирани

6. Всичко е проекция на вътрешната същност – всичко в живота ви е проекция на сенчестата страна на собственото ви съзнание. Когато се огледате наоколо, всичко, което забелязвате, се отпечатва в съзнанието ви. Животът се случва отвътре навън и за да промените каквото и да е, трябва да започнете отвътре. Ако някой ви е разстроил, погледнете как вие самите сте се разстроили, приемете тези чувства с обич и се освободете от тях. Щом промените вътрешното си мислене, ще откриете външната промяна.

7. Вашата същност е онова, което вършите в момента – по природа сте или песимист или оптимист. Всъщност това е ваш избор! Вие избирате какъв да сте, като дадена случка в живота ви, било тя положителна или отрицателна влияе на вашия избор. Същността ви е проста роля, която играете въз основа на направения от вас избор. Променете избора си и ще промените начина си на действие.

8. Как да разберете какво искате – някои хора казват, че не знаят какво искат. Това е лъжа. Ние всички знаем какво искаме, просто понякога не го признаваме, дори пред себе си. Когато искате нещо трябва или да започнете да действате, за да може то да се случи или да започнете да съчинявате оправдания защо то не се случва.

Вижте 7 начина как да получите най-доброто от живота

Вижте как да получите най-доброто от живота

9. Получавате повече, когато се съсредоточите върху нещо – ако искате богатство, съсредоточете се върху богатството. Ако искате здраве, съсредоточете се върху здравето. Ако искате щастие, съсредоточете се върху щастието. Получавате повече, когато се съсредоточите върху нещо.

10. Вие привличате нещата, които обичате, или нещата, които мразите – нещата, които обичате или мразите ви застигат. Това е закона на привличането.  Внимателно подбирайте любовта и омразата си.

Вижте още: 10 Инструкции за по-добър живот (2 част)

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването