10 житейски урока, които можете да научите от хората с татуировки

"Нищо не е грешка, ако си верен на себе си"

18.06.2014

Не всеки разбира нарастващата културна тенденция да бъдеш татуиран. Някои хора смятат, че е абсолютно ужасяващо, че една татуировка означава, че те никога няма да имат професионална кариера и така нататък. Но за тези, които обичат да се изрисуват, тези уж негативни последици от гравиране на тялото, не са никак шокиращи.

10-те житейски уроци, които можете да научите от хората с татуировки:

1. Вашите стандарти са единствените, които имат значение
Разбира се, не всички ще си помислят, че твоите нови “сладкиши” по ръцете са толкова красиви, колкото ти смяташ, но защо да се интересуваш? Докато ти обичаш начина, по който изглеждаш и се чувстваш страхотно, заради новата си татуировка, тези погледи на улицата са без значение.

2. Първото впечатление не винаги е вярно
Всеки приятел с татуировки може да ви каже, че този житейски урок е верен. Не мога да ви кажа колко пъти съм гледал перфектно хубави, любящи и интелигентни хора да се “осъждат”, защото то тях има мастило. Имайки татуировки и познавайки хора с такива ни учи да не придаваме толкова голяма стойност на външния, за сметка на вътрешния (душевен) вид.

10 житейски урока от хората с татуировки

“Страхът от нови преживявания е надценен”

3. Болката е временна
Това със сигурност е нещо, което всеки татуист може да ви каже. Независимо от вашата толерантност към болката, тя е факт. Понякога забравяме, че болезнените неща могат да доведат до страхотни такива. Мисля, че татуировките са едно страхотно напомняне за това.

4. Страхът от нови преживявания е надценен
Направата на  първата ти татуировка може да бъде страшно. Това е нещо, което никога не си правил преди и нека си го кажем, тя е съществен ангажимент.

5. Смисълът е субективен
Няма две татуировки, които да имат точно същото значение. Всеки човек моделира свои собствени идеи, преживявания и спомени в своя татус. И онези, които казват, че тези “драсканици” по тялото ви са безсмислени….просто се правете, че не ги чувате и си спомнете за значението и посланието, което е запечатано върху кожата ви.

6. И не ВСИЧКО трябва да има значение
От друга страна е безсмислено просто да приемем, че всеки човек има татуировка, означаваща нещо невероятно уникално и специално за тях. Много хора се татуират, само защото харесват определен  модел или концепция. Не всичко се нуждае от универсална цел, за да съществува.

 хората с татуировки

“Нищо не е грешка, ако си верен на себе си”

7. Парите не са всичко
Един от най-честите критични въпроси, които хората с татуировки получават е колко пари струва. И какво от това колко струва да си направиш кефа? Не само, че може да получите някои готини произведения на изкуството, които да запазите завинаги, но може и татусът да е символ на по-траен спомен и забавно преживяване, което да разказвате на хората до края на живота си.  Това може да бъде наречено безценно!

8. Нищо не е грешка, ако си верен на себе си
Друг житейски урок, който може да се научите от имането на татуировки е, че “грешките” не са от значение, ако смятате, че сте били верни на себе си. Може би ще се налага да носите скриващи ризи по време на работа, за да покрие своите ръкави (татуировка по цялата ръка).. и какво от това?

9. Да бъдеш скандален е забавно
Гледайки татуировката на непознат може да бъде доста неприятно, но понякога да се втренчиш в нея е нещо много забавно. Особено, ако се взирате в произведение, на което сте любители. Повечето хора не си правят татуировки, само за да се хвалят с тях, но показването им може да бъде доста забавно от време на време.

10. Да бъдеш такъв, какъвто искаш да бъдеш, е единственият начин да си истински щастлив
И накрая, един от най-големите житейски уроци, който можете да научите от хората с татуировки е, че правенето на това, което ти носи щастие е единственият начин да се живее наистина! Защо да сте човек, който някой друг иска да бъдете? Бъдете себе си, правете всичко, което ви прави щастливи.

 

Етикети:

За автора

Списание VIP