10 креативни иновации, които трябва да се използват навсякъде

Творчески иновации, които ще ни бъдат в помощ навсякъде по света

11.02.2015

Животът би бил много по-добър с креативните иновации, които ще видите в тази статия. Подбрали сме някои от най-новите концептуални разработки, които биха променили света към по-добро място и биха ни улеснили в някой аспекти на живота. Чувствайте се свободни да добавите и вашите идеи в коментарите. Кое от тези неща ще ви бъде най-необходимо?

Представяме ви 10 креативни иновации, които трябва да се въведат в експлоатация

10. Удължен контакт от Meysam Movahedi

Този креативен електрически контакт се разтяга при нужда. Проектиран е от Meysam Movahedi и има за цел да ви спести плетениците от кабели.

10 креативни иновации

Удължен контакт от Meysam Movahedi

9. Креативна подвижна пейка против дъжд

Както може да разберете от снимката, самата основа на пейката може да се завърта, благодарение на специална ръкохватка, така че ако е валяло ще може да завъртите пейката и да седнете от сухата й страна. Това е проект на Yoonha Paick, Jongdeuk Son, Banseok Yoon, Eunbi Cho и Minjung Sim.

10 креативни идеи, които ще променят света

Креативна подвижна пейка против дъжд

8. Въртящ се на 360° градуса разклонител

Този вдъхновяващ 360 градусов разклонител е проектиран от Cheng-Hsiu Du и Chyun-Чау Lin и ви дава право по един иновативен начин да организирате вашите кабели.

10 креативни иновации, които ще направят света по-добър

Въртящ се на 360° градуса разклонител

7. Warm Tech Bottle

Тази иновативна бутилка е дело на Yu-Чиу, Cheng-Yu Li, Yu-Хсиен Lin и Кай-Чен Чанг. Чрез разклащане на бутилката по време на ходене тя генерира електричество и държи водата затоплена без външно захранване. Общо взето един по-модерен термос.

Warm Tech Bottle е едно от десетте креативни идеи, който ще променят света

Warm Tech Bottle

6. Велоергометър за миене на чинии

Какво ще кажете ако имате възможност да спортувате и същевременно да измиете чиниите? Този велоергометър прави точно това. Докато се упражнявате и сваляте ненужни калории, спортния уред ви улеснява и в домакинската работа.

10 креативни идеи

Велоергометър за миене на чинии

5. Будилник в кафе машината

Какво ще кажете да имате будилник, който същевременно ви приготвя топло кафе, когато е време за ставане? Звучи страхотно, нали? Barisieur каквото е името на този иновативен продукт прави точно това. Изградено от неръждаема стомана, затопля кафето чрез индукционно нагряване и точно когато е време за ставане, блажената напитка е вече готова за консумация.

10 креативни идеи, които трябва да използваме навсякъде

Будилник в кафе машината

4. iSAVE

Скоро ви запознахме с иновативния душ – Ева, който има за цел да ви помогне да пестите повече вода. Мисията на iSAVE е подобна на тази на Ева. Благодарение на LED дисплей, който се монтира върху душовете потребителите стават наясно с тяхното потребление на водата, което ги прави по-склонни да пестят повече.

10 креативни идеи

iSAVE

3. USB електрически контакт

Този иновативен USB контакт е дело на Newer Technology. Определено е доста полезна джаджа, когато си забравим зарядното за телефона и имаме само USB кабел.

10 креативни иновации

USB електрически контакт

2. LED светлини за задното стъкло на автомобила ни

LED светлините, които имат за цел да намалят рискът от злополуки са дело на Huang Junxi, Ma Jincai и Ding Dong.

10 креативни иновации

LED светлини за задното стъкло на автомобила ни

1. Еко светофар от Дамян Станкович

Еко светлината е проста, но изключително практична концепция за светофари, като помага не само за опазването на околната среда чрез намаляване на замърсяването, но и популяризира по-безопасното шофиране.

/снимка на корицата/

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването