10 маркетинг ключа за успешен бизнес

Защо всеки бизнес се нуждае от добър маркетолог

14.10.2015

Преди време ви разказахме защо маркетингът и продажбите са ядрото на всеки успешен бизнес. Тъй като маркетингът идва преди продажбите днес решихме да ви представим 10 маркетинг ключа за успешен бизнес и за пореден път да споделим с вас, нашето мнение защо е жизненоважно да имате силен маркетинг. Попаднахме на една много добра сентенция в интернет за това, каква точно е целта на маркетинга и решихме да я споделим с Вас:

„Целта на маркетинга е да познава и разбира клиентите си толкова добре, че продуктът или услугата да пасва и да се продава от само себе си“ – Питър Дракър.

Целта на маркетинга е да познаваме и да разберем клиента максимално добре. Трябва да имате правилната нагласа и мислене, за да изградите успешен бизнес. Маркетингът не е само реклама, той е много повече от това. Маркетингът е мнението на хората за Вас, той е огромна част от Вашия бизнес. Маркетингът образува продажбите Ви, а продажбите Ви изграждат бизнеса. Ако имате грешно разбиране, очаквания или идеи за маркетинга, вероятността да направите сериозни и скъпи грешки е много голяма. Именно затова днес ще ви запознаем с тези 10 маркетинг ключа, които ще ви помогнат да изградите успешен бизнес.

Представяме ви 10 маркетинг ключа за успешен бизнес

1. Маркетингът е основата в бизнеса ви, който е насочен изцяло към приходите – колкото по-добър маркетинг имате, толкова повече приходи ще имате.

2. Маркетингът не е еднократен процес – той е процес, който се извършва постоянно. Спрете ли дори за миг да развивате маркетинг стратегията си, то загубите могат да са много големи.

3. Успешният маркетинг започва с много дълбокото познаване на проблемите и нуждите на клиентите – колкото по-добре познавате клиентите си, толкова по-полезен продукт или услуга може да им предоставите. Фокусирайте се върху клиента и неговите нужди, а не само върху продукта си.

4. Клиентите мразят да им бъде продавано, но обожават да купуват – маркетингът кара хората да купуват. Той ги подготвя да харесват продукта ви, да го пожелаят и да създадат една нагласа в ума си, че имат нужда от него.

5. Маркетингът трябва да провокира действие – хората не взимат решение съзнателно, затова главна цел на маркетинга е да ги провокира да купят точно вашия продукт.

10 маркетинг ключа за успешен бизнес

Маркетинг -> Продажби -> Успешен бизнес

6. Абсолютно всичко в маркетинга е тестване – няма как да разберете дали една маркетингова стратегия ще работи добре за вашия бизнес, без да пробвате и да видите резултатите от нея. Не се страхувайте да тествате най-различни подходи за привличане на нови клиенти и за увеличаване на продажбите. Постоянното тестване е ключът кум успеха.

7. Управлявайте маркетинга си, като бизнес – отнасяйте се сериозно, непрекъснато измервайте резултатите и се уверете, че приложените методи работят. Постоянно следете цифрите и резултатите, за да знаете кога е настъпило време, да смените маркетинговата си стратегия.

8. Опитайте се да влезете в съзнанието на потенциалния си клиент – кой е клиентът, който най-много би купувал продуктите ви? Дефинирайте вашия перфектен клиент, опознайте го по-добре, отколкото той познава самия себе си и по този начин, ще знаете какво точно да му предложите, за да увеличите продажбите си.

9. Истинският маркетинг е система и последователност от действия – трябва да знаете съставните части и последователността и да тествате различните сценарии и различните методи, за да установите коя стратегия работи добре и коя не.

10. Успехът на маркетинг стратегиите ви е пропорционален на убеждението, което се създали в клиента, за стойността на продукта – ако убедите клиентите си, ще им предлагате нещо наистина добро, то тогава те ще го купят на каквато и да е било цена.

Статията е вдъхновение от курса „Печеливш онлайн бизнес“ на Мирослав Запорожанов…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването