10 невероятни места, които наистина съществуват

Едни от най-красивите места на земята

04.07.2015

Светът е пълен с толкова много природни чудеса, а всеки ден се откриват все повече и повече нови и невероятни места, които могат да бъдат посетени. Тези приказни места от целия свят дори подбуждат подозренията на хората дали наистина съществуват. Не говорим за някои огромни паметници или древни селища, нито пък за съвременната архитектура на мегаполисите. Говорим за места, които привличат вниманието ни със своя чар и загадъчност. Те са едни от най-красивите места на земята. И да, всички те са реални, колкото и да не ви се вярва!

Вижте 10 невероятни места, които наистина съществуват

10. Антилопският каньон, САЩ

Един от най-посещаваните и най-снимани каньони в югозападната част на САЩ. Намира се близо до Пейдж, Аризона.

10 невероятни места, които наистина съществуват

Антилопският каньон

9. Паркът Хитачи, Япония

Паркът се намира в Япония и заема площ от 3.5 хектара. Цветята са невероятно красиви през цялата година. Това е една от най-популярните туристически дестинации в страната на изгряващото слънце.

10 невероятни места по света

Паркът Хитачи

8. Тунелът на любовта, Украйна

Магическото място е кръстено „Тунелът на любовта“ от местните жители в Украйна, защото тунелът е популярно място за двойките, които желаят да се усамотят. Красивата железопътна линия е покрита по естествен начин от зеленина и дървета, които образуват красив тунел от зеленина.

10 невероятни места, които наистина съществуват

Тунелът на любовта

7. Улицата в Бон, Германия

Съвместен проект между японци и германци образува тази страхотна улица, покрита с дървета в черешов цвят. Типични японски дървета, обградили красиво и нежно целите улици в Бон привличат милиони туристи през цялата година.

10 невероятни места, които наистина съществуват

Улицата в Бон

6. Планината Тианзи, Китай

Планините са кръстени на Xiang Dakun, който организира бунт на местните фермери и се нарича „Тианзи“ (Tianzi) – синът на Небето. Планината Тианзи е една от четирите живописни зони в Wulingyuan.

10 невероятни места, които наистина съществуват

Планината Тианзи

5. Езерото Хилиър, Австралия

Основното нещо, което отличава това езеро от останалите е неговият пищен цвят. Цветът на езерото е розов, като не се променя през годината. Дължината на това красиво и необичайно езеро е около 600 метра.

Вижте още: Road Trip екскурзии, които трябва да направите

10 невероятни места, които наистина съществуват

Езерото Хилиър

4. Памуккале, Турция

Памуккале е природна атракция, намираща се в провинцията Денизли в югозападната част на Турция. Водни струи от древния град Хиераполис, богати на минерални соли, падайки от голяма височина, създават причудливи, вкаменени, ослепително бели каскади. В това живописно място извира вода, пренаситена с калциев карбонат.

10 невероятни места, които наистина съществуват

Памуккале

3. Бамбуковата гора в Сагано, Япония

Гората е една от най-удивителните природни забележителности в Япония. Един от най-интересните факти за Бамбуковата гора е звукът, който вятърът прави, докато се пронизва сред бамбука.

10 невероятни места, които наистина съществуват

Бамбуковата гора в Сагано

2. Прочутите холандски полета, Холандия

Всеки март месец носи истинска наслада за жителите на Холандия. Тогава лалетата започват да цъфтят, а полетата стават истински палитри с цветове. Какъв по-хубав начин да отпразнуваш идването на пролетта от една страхотна гледка на тези красиви полета, тънещи в червено, розово, лилаво, оранжево и жълто? Гледка, все едно излязла от палитрата на някой велик художник.

10 невероятни места, които наистина съществуват

Прочутите холандски полета

1. Пещерата Ханг Сон Дунг, Виетнам

Това е най-голямата пещера в света, достатъчно голяма, че да побере цял град в нея. Колкото и да не ви се вярва, тя съществува. Може да я намерите на територията на Виетнам.

10 невероятни места, които наистина съществуват

Ханг Сон Дунг

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването