10 полезни разширения за Chrome – 2015

Изпробвайте ги!

28.03.2015

Като човек, който се занимава с уеб разработки, силно бих препоръчала да не се използват приставки на браузъра поради редица причини. Като най-силният ми аргумент са проблемите, които могат да причинят в изгледа на уеб приложенията. Така често се случва клиент да се оплаче за бъг, който ние не можем да възпроизведем. И какво се оказва – потребителят е инсталирал някое “готино” допълнение към браузъра си.

Така де, стига съм хейтвала, има си и някои много полезни и използвани от мен приставки. Най-любимата сред любимите ми  е AdBlocker (премахва досадните реклами, които изскачат отвсякъде).

Позовавайки се на Thenextweb, Ви представям един списък от полезни, забавни и интересни добавки за Chrome, които да пробвате през 2015-та.

10 полезни разширения за Chrome, които да изпробвате през 2015-та година

1. Jot

Ако постоянно работите в браузъра си, Jot е най-добрият Ви помощник в списъците със задачи: трябва само да отворите нов раздел и да добавите задачи (бързи бележки, които да прегледате по-късно). А красиви шрифтове и разнообразни пейзажи правят организирането на бележките приятен за окото процес.

2. Tab Snooze

Ако сте като мен и ежедневно множество табове претъпкват браузъра Ви, това разширение определено ще Ви бъде полезно. Натиснете Snooze Button и затворете много табове наведнъж, но запазени за по-късно!

3. UpTo

Добавя Google Calendar календари с най-различни събития (спортни, концерти, ТВ шоута). Така лесно може да изберете това, което Ви допада от огромна база данни – добавете го към своя календар или дори го споделете в социалните мрежи с приятели.

4. DF YouTube

Има и други подобни разширения, които вършат същото, но DF Youtube върши чудесна работа, като дискретно скрива всички ненужни неща около видео клиповете. Така осигурява едно потребителско изживяване, което не е претоварено с десетки разсейващи елементи.

5. VisualPing

Това умно разширение ще ви изпрати имейл, когато любимият ви сайт се обновява. Трябва само да посетите уеб страница, която Ви интересува, щракнете върху бутона за разширяване на лентата с инструменти и въведете вашия имейл адрес, за да получавате сигнали.

10 полезни разширения за Chrome - 2015

6. Spellbook

Дори ако предпочитате bookmarklets пред разширенията, това е нещо, което е добре да имате. Със Spellbook може да си добавите всички bookmarklets в папка и така ще имате достъп до всички тях, като щракнете с десния бутон на контекстното меню на всяка уеб страница. По този начин, не е нужно да помните клавишни комбинации за bookmarklets или на лентата ви винаги да има купища отметки.

 7. RSS Subscription

RSS четците са страхотни инструменти за следене на информацията, която Ви интересува . След като се инсталирате това  удобно разширение, то ще покаже RSS бутон в адресната лента на всеки сайт или блог и с едно кликване сте абонирани!

8. mxHero

Добавете готини функции към Gmail, като планирано изпращане, саморазрушаващи се съобщения и много повече, безплатно!

Вижте още: Микроформати – защо да ги използваме?

9. crxMouse Chrome Gestures

Чрез това приложение може да създадете персонализирани жестови контроли. Така само със задържането на един бутон на мишката може да се придвижвате лесно и удобно през страниците, без да е необходимо да помните клавишни комбинации.

10. PanicButton

Случвало ли Ви се е изведнъж браузъра да крашне и да изгубите всички отворени табове? Е, това приложение идва на помощ именно в такива ситуации. Кликнете на PanicButton за да скриете всички активни табове наведнъж и щракнете върху него отново, за да ги върнете.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.