10 сюрреалистични дестинации – част 2

Докоснете се до тези невероятни места

02.12.2015

В първата част на този материал ви запознахме с 5 приказни места, като екзотичния Мароко, тайнствения Ангкор Ват и зашеметяващите Малдиви. И още 5 места очакват да ги покорите – мистериозни и изкушаващи.

10 сюрреалистични дестинации – част 2, заслужава си да ги видите

1.. Цермат, Швейцария

В подножието на връх Матерхорн се намира това очарователно швейцарско село известно с шоколада, фондюто и Бернските планински кучета. Цермат е зона без автомобили, поради което успява да запази алпийския си уникален вид, въпреки многобройните туристи.

10 сюрреалистични дестинации - част 2

Приказно място в подножието на Алпите

Вижте видеото ->

2.. Санторини, Гърция

Все още активен вулкан, с форма на полумесец,Санторини се смята за най-романтичното място за почивка в Гърция. От живописните си варосани къщи на хълмовете, до вулканичните червени и черни пясъчни плажове, Санторини изумява. Мястото е нещо наистина вълшебно.

сюрреалистични дестинации - Санторини

Невероятна гледка

Вижте видеото -> 

3.. Кападокия, Турция

По време на Римската империя, много християни се крият в подземните градове на Кападокия. Този район е известен най-вече със своята структура на пчелна пита в скалите, подземни църкви и балони с горещ въздух. Поради сюрреалистичния пейзаж на Турция и превъзходните условия за летене, летенето с балон е отличен начин да станете свидетели на зашеметяващ пейзаж от птичи поглед.

Поглед над мистичната красота на Кападокия

Поглед над мистичната красота на Кападокия

Вижте видеото ->

4.. Патагония, Аржентина

Патагония е рядка, дива и красиво пресечена земя преминаваща през Чили и Аржентина. От гаучос (аржентинските каубои) до Магелановите пингвини, Патагония има всичко. Може да посетите Барилоче за вкусен прясно приготвен шоколад и конна езда, разположени на тази спираща дъха земя.

Патагония

Пейзаж от Патагония

Вижте видеото ->

5.. Инвърнес, Шотландия

Смятан за „Вход към Шотландия“, Инвърнес е град, потопен в историческа мистичност. Може да пийнете скоч (шотландско уиски) и да зърнете „Неси да броди из Лох Нес“. За нощни развлечения, има достатъчно на брой кръчми, където да потанцувате келтски танци и да послушате шотландска гайда.

Инвърнес, Шотландия

„Вход към Шотландия“

Вижте и първа част на 10 сюрреалистични места. 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.