10 съвета за успешна презентация от Стив Джобс

Как да презентираме като Джобс

18.04.2013

Тръгвайки от гараж, до създаването на могъща компания като Apple, Стив Джобс не спря да впечатлява света. Той е „революциoнер“ в света на информационните технологии. Продуктите на Apple имат милиони фенове по цял свят, нo как успяха да се наложат? Като тръгнем от гениалността на Джобс, минем през перфектния му екип и стигнем до впечатляващите презентации, които разтърсиха хората. Безспорен факт е, че Стив Джобс е един от най-добрите презентатори в бизнеса.

Презентирането е много важна част от бизнеса и успеха. От него зависи представянето на даден продукт, както и отзивите за него. Успешна презентация може да продаде продукта, още преди той да е създаден, както може да предизвика и обратен ефект, при лошо представяне. Ето защо, за хората които презентират, е толкова важно да направят силна и въздействаща презентация, която да им донесе успех. Презентациите намират приложение в много области – в продажбите, в рекламата, маркетинга и PR-a, представяне на нови идеи, запознаване с нова фирма и т.н. Всеки, който е следял изявите на Apple и в частност на Стив Джобс знае, че той е истински феномен. Неговите презентации са вълнуващи и запомнящи се, донесли са му глобален успех и са се утвърдили като начин на презентиране.

Ние, от екипа на Списание VIP, ще Ви запознаем с 10 съвета за успешна презентация от Джобс

1. Бъдете иновативни – не използвайте само познатия стар метод Power Point – може да използвате бели дъски или ръчно изработени карти. Бъдете максимално креативни. Също така, има и друг вид презентации, които задминаха ефектите и успеваемостта на Power point, а именно Prezi.

10 съвета от Стив Джобс за успешна презентация

Защо трябва да ме интересува?”.

2. Отговорете на най-важния въпрос за всички –  “Защо трябва да ме интересува?”.

3. След като презентирате нещо, се очаква от вас да сте запален по него – споделете с хората, откъде идва страстта ви. Заразете хората с вашата страст, и определено презентацията ще е доста успешна.

4. Кратки и ясни заглавия – хората не обичат да четат много текст по презентациите, те искат да слушат. По малко текст. Това е златно правило! Бъдете точни и ясни.

5. Представете главния проблем – кой е проблемът, който трябва да бъде решен и как ще ликвидирате конкуренцията.

6. Разкрийте как ще преодолеете проблема – какво е решението и как ще поведете останалите по пътя на успеха.

7. Овладейте вътрешната си емоция – бъдете кратки, точни и ясни. Все едно хвърляте стрела и се целите право в целта. Дългите и скучни приказки няма да ви донесат успех.

8. Статистика и информация – една успешна презентация не може да мине без статистика и точни данни. Представете ги по-атрактивен начин на аудиторията.

9. Бъдете уверени в себе си – представете презентацията, без да ви коства никакви усилия. Контролирайте движенията и говора си, за да бъдете по-внушително. Това се постига с много, много репетиции.

10. Бъдете подходящо облечени – както знаем, визията е много важна, особено при първа среща. Бъдете подходящо облечени. Бъдете лидерът, който искате да бъдете.

Спазвайки всички тези не толкова трудни правила, ние от екипа на Списание VIP, ви гарантираме, че презентациите Ви ще са с една идея по-запомнящи се и атрактивни за аудиторията!

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването