10 съвета за успех от днешните най-успели жени

Дамите са все по-амбицирани за успех и пътят им към върха в много случаи е вдъхновяващ.

28.09.2014

В миналото жените дори и не можели да си помислят да получат пост на високо ниво, а работата и длъжностите са били строго разделени на „мъжки“ и „женски“. Времето на еманципираните жени обаче отдавна е разрушило тези граници и сега нежният пол стои наравно със силния.

Дамите са все по-амбицирани за успех и пътят им към върха в много случаи е вдъхновяващ. Именно такива 10 вдъхновяващи, успели и силни дами сме подбрали днес в 10 съвета за успех от днешните най-успели жени.

Представяме ви 10 съвета за успех от 10 жени, превърнали се в бизнес икони

10 съвета за успех от днешните най-успели жени

Ан Суини

1. „Задавайте въпроси“, Ан Суини, президент на телевизионната група Disney/ABC

Бъдете любопитни и задавайте въпроси. Ан Суини, като президент на голяма телевизионна група казва, че винаги е била водена от любопитството. „То прави хората по-развълнувани и води до нови идеи“, казва тя. Най-великите учени и изследователи винаги са задавали много въпроси, понякога и сами на себе си, защото знаели, че в крайна сметка отговорът ще изплува сред многото питания.

Клер Уотс със съвет за успешна кариера

Клер Уотс

2. „Слушайте“, Клер Уотс, CEO (главен изпълнителен директор) на медийната компания QVC

Един от съветите, с които повечето от преуспелите жени са съгласни е „Слушай“. Клер Уотс всяка седмица прави ден на отворените врати. Всеки, който иска да отиде и да я попита нещо може да го направи, тя изслушва всички търпеливо. „Винаги трябва да си държите очите и ушите отворени“, казва тя.

Съвети за успех от Тина Фей

Тина Фей

3. „Направете нещо свое“, Тина Фей, американска актриса, писател и продуцент

В своята автобиография „В панталоните на шефа“, Тина Фей пише: „Правете си вашите неща и да не ви пука дали другите ги харесват“.

Джоан Роулинг със страхотни бизнес съвети

Джоан Роулинг

4. „Настоявайте, настоявайте и пак настоявайте“, Джоан Роулинг, световноизвестна английска писателка (Хари Потър)

Нещата няма винаги да вървят, като по вода, но в никакъв случай не се отказвайте. Роулинг започва първата си книга за Хари Потър през 1990 и завършва последната (седма) през 2007 година. Това са 17 години! Има и моменти на застой и провали, но трябва да продължите да се движите напред, иначе животът просто ще премине през вас и ще ви смачка.

10 съвета за успех от днешните най-успели жени

Шерил Сандберг

5. „Какво би направил, ако не те беше страх?“, Шерил Сандберг, COO (главен оперативен директор) на Facebook

Оперативният директор на Facebook съветва жените да загърбят страховете си и да се хвърлят смело напред към това, което искат да постигнат. Страхът е тази лоша сила, която не ни пуска да се втурнем към нещо непознато и далечно. Не се поддавайте, помислете си как бихте постъпили, ако не ви беше страх.

10 съвета за успех от днешните най-успели жени

Софиа Амарусо

6. „Нищо не е извън длъжностната ви характеристика“, Софиа Амарусо, основател и главен изпълнителен директор на онлайн магазина Nasty Gal, автор на вдъхновяващата книга #GIRLBOSS.

„Вероятно искате да научите кои 4 думи мразя най-много? – Това не е моя работа.“, пише Амарусо в книгата #GIRLBOSS. Това изречение определено не присъства в офиса на Nasty Gal, след края на работното време много хора още работят с една единствена цел – да направят компанията успешна. Да си вършиш работата обикновено означава много повече от това, което е описано в длъжността характеристика.

Вижте още: Чарли Чаплин – ключовете на успеха

Кейт Уайт със страхотни бизнес съвети

Кейт Уайт

7. „Продължавайте да се предизвиквате“, Кейт Уайт, дългогодишен редактор на Cosmopolitan

„Време е  да напуснете работата си, когато започнете да се чувствате комфортно с нея“, казва Уайт. В момента, в който знаете точно по какъв начин да изпълните всички задачи изчезва волята и мотивацията, предизвикана от предизвикателствата. А веднъж навлезете ли в зоната на комфорта, скуката и закърняването на амбицията ви ще станат скоро факт. Щом усетите това да се случва, потърсете си нова по-предизвикателна работа!

Опра Уинфри със страхотни бизнес съвети

Опра Уинфри

8. „Признавайте грешките си“, Опра Уинфри, най-успешната тв водеща

Никой не е перфектен и не е застрахован от грешки. Хиляди хора разчитат и се възхищават на влиятелната Опра, но и тя сама признава, че допуска много грешки. Но всяка една грешка ви прави по-силна и по-мотивирана, което е ключов нейн фактор за успех.

Вижте още: 9 вдъхновяващи цитати от Опра Уинфри

10 съвета за успех от днешните най-успели жени

Кей Кенън

9. „Приемайте помощ“, Кей Кенън, сценарист, номинирана за Еми

Никой не казва, че трябва да се супер човек, със свръхестествени сили, за да сте перфектни. Не отказвайте нужната ви помощ и използвайте всичките си ресурси ефективно.

Вижте още: Ема Уотсън за живота и успеха

10 съвета за успех от днешните най-успели жени

Сузи Орман

10. „Свалете защитния си щит по-ниско“, Сузи Орман, автор на няколко поредни бестселъра на Ню Йорк Таймс – „Законите на парите”, „Уроците на живота”, „Пътят на благосъстоянието”, „Смелостта да бъдеш богат”,..

Орман постоянно се стреми да помогне на хората да управляват парите си, докато разберат колко е важна финансовата култура. Чрез споделянето на личен опит и спускане на щита, тя естествено изгражда връзка с хората, печели доверието им и им предава всичко, което сама е научила през живота си.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.