10 топ цитата на Марк Зукърбърг

Вече на 30, Facebook съоснователят е един по-зрял предпиемач

14.05.2014

Една социална мрежа – мразена и обичана, използвана от милиарди души по цял свят, запълваща ежедневието ни, разсейваща, говореща,….. Това и още много повече се крие зад 8 букви – Facebook.

Безспорен факт е, че е номер едно социална мрежа в света, по хиляди критерии и няма изгледи скоро да отстъпи позициите си.

Главният виновник за идеята Facebook, както всички знаят е Марк Зукърбърг. Един вече 30 годишен млад предприемач също толкова едновременно обичан и мразен, колкото и социалната му мрежа.

Вижте още: Как да имаме добър имидж във Facebook

По случай рожденият му ден вчера и почти 10 години от появата на Facebook, от Entrepreneur представят списък с 10 топ цитата на Марк Зукърбърг, като главен изпълнителен директор на най-популярната социална мрежа.

Представяме ви 10 топ цитата на Марк Зукърбърг

 Движи се бързо и разрушавай! Ако не разрушаваш по пътя си, значи не се движиш достатъчно бързо. (Октомври 2011)

Спомням си много ясно, все едно е ден или два след като съм бил на пица с приятели – отворих първата версия на Facebook. ‘Знаеш ли някой трябва да изгради нещо подобно за света’. Просто не си мислех, че хората, които ще помогнат за това ще бъдем ние. Мисля, че много от това се свежда до факта, че просто ни беше грижа повече от другите. (Януари 2014)

 Въпросът не е ‘Какво искаме да знаем за хората’, а ‘Какво хората искат да разкажат за себе си’. (ноември 2011)

Ако започвах сега, щях да направя нещата много по-различно. Не знаех нищо. В Силициевата долина имаш чувството, че трябва да си тук. Но това не е единственото място. Ако започвах сега, щях да остана в Бостън. Силициевата долина е малко краткосрочно фокусирана и това ме притеснява. (Октомври 2011)

10 цитати от Марк Зукърбърг

10 топ цитата на главния изпълнителен директор на най-популярната социална мрежа

Най-големият риск е да не поемаш никакъв риск. В свят, променящ се толкова бързо, единствената стратегия, която със сигурност ще се провали е да не поемаш рискове. (Октомври 2011)

Граденето на мисия и бизнес вървят ръка за ръка. Вярно е, че основното, което ме вълнува за това, което правим е мисията ни, но още от самото начало имахме ясна представа, че трябва правим и двете: бизнес и мисия, в едно. (Септември 2012)

The Hacker Way е подход, включващ непрекъснато усъвършенстване и итерация. „Хакерите“ вярват, че всяко нещо може винаги да е по-добре и нищо не е завършено напълно. (Февруари 2012)

Хората може да са много умни и знанията им да могат да се приложат директно, но ако самите те не вярват в способностите си, няма да работят упорито. (Октомври 2005)

Не искам Facebook да бъде смятан за американска компания. Не искам да бъде, такава, която разпространява американските ценности по света… Моето мнение по този въпрос е, че Facebook трябва да разбира хората и да е „културно чувствителна“ към различните народности. (Юни 2011)

Моята цел никога не е била просто да създам компания. Много хора интерпретират това, все едно не ме е грижа за печалбата, доходите и така нататък. Но за мен Facebook да не е компания означава да се изгради на нещо, което наистина променя света. (Февруари 2011)

Позитивни цитати от Опра Уинфри

Вижте още 9 вдъхновяващи цитати от Опра Уинфри

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.