Топ 10 туристически дестинации за 2015

Разберете кои са най-желаните дестинации за тази година

02.05.2015

От Trip Advisor наскоро публикуваха кои са най-желаните дестинации за 2015 година. Списъкът е изграден на база мненията на пътниците, техните препоръки и конструктивната обратна връзка, която са дали, а в класацията са участвали повече от 20 страни. Ние ще стесним листа до 10 звездни дестинации, които са най-посещавани през 2015 година. Ще ви покажем с какво те привличат милиони туристи всяка година и може би ще решим проблемите ви за следващото пътуване, ако все още не сте измислили на къде ще се отправите.

Открийте мястото на следващата си ваканция и нека обратното броене започне сега!

Представяме ви топ 10 на най-горещите туристически дестинации за 2015 година

10. Кейп Таун (Южна Африка) – това е най-южният град на африканския континент с красиви къщи, плажове, природни резервати, овощни градини и лозя. Почитателите на историята могат да отделят време и да посетят остров Робен и да се запознаят със затвора, където Нелсън Мандела е бил затворен в продължение на 27 години.

Топ 10 туристически дестинации за 2015 година

Кейп Таун

Вижте още: Най-посещаваните градове в Африка

9. Париж (Франция) – от очарователна романтика до емблематични забележителности, френската столица е известна като града на любовта и светлината. Разхождайки се из улиците на Париж ще се запознаете с местната култура и с очарователното звучене на френския език. Не се страхувайте просто да влезете в някоя малка уличка и да се изгубите. Всичко това би имало смисъл и ако сте на почивка там с половинката си.

Топ 10 туристически дестинации за 2015 година

Париж

8. Буенос Айрес (Аржентина) – домът на чувственото танго. Това е най-посещаваният град в Южна Америка. Градът има активен нощен живот, прекрасни паркове и впечатляваща архитектура. Този испаноговорящ град е пълен с красиви хора, възхитителна храна и разтегнати булеварди в европейски стил. Определено няма да съжалявате.

Топ 10 туристически дестинации за 2015 година

Буенос Айрес

7. Рим (Италия) – пица, паста и сладолед – това е само малка част от сполучливите начини, с които може да се насладите на един от най-красивите европейски градове. Градът разполага със стотици очарователни исторически паметници, които ще превземат любопитството ви и ще ви накара да се запознаете повече с една от най-мощните империи съществували някога. Мога да ви гарантирам от личен опит, че веднъж посетиш ли Рим, той завинаги остава в сърцето ти и винаги ще искаш да се завърнеш във „вечният град“.

Топ 10 туристически дестинации за 2015

Рим

6. Лондон (Англия) – емблематичен и винаги в крак с тенденциите град, пълен с история, дъжд и забавление! Определено английската столица ще грабне сърцето ви със страхотната храна, историческите забележителности и нощния си живот.

Топ 10 туристически дестинации за 2015

Лондон

5. Прага (Чехия) – това приказно градче не спира да процъфтява след края на комунистическата ера, като предлага на посетителите си зашеметяващи исторически забележителности, невероятна култура и фантастични музеи.

Прага е сред топ 10 на туристическите дестинации за 2015

Прага

4. Ханой (Виетнам) – 1000-годишната столица съчетава смесица от старо и ново строителство, с изобилие от езера, паркове, древни храмове и пагоди, които все още се изследват. Виетнам все още търси своя път да излезе от тъмното си минало, но определено е на път да се прероди и модернизира.

Топ 10 туристически дестинации за 2015

Ханой

3. Истанбул (Турция) – разнообразен и оживен град, пълен с джамии, базари и невероятни исторически забележителности. Да не забравяме и страхотната турска кухня! Също така не забравяйте да си вземете и една турска баня, с която да отпуснете тялото си на макс.

Топ 10 туристически дестинации за 2015

Истанбул

2. Сием Реап (Камбоджа) – това свято и спокойно място е за хора, които харесват тайнствеността на храмовете и руините на Ангкор Ват, някои от най-големите религиозни комплекси в света. Макар, че не липсват модерните хотели и ресторанти, Сием Реап запазва местната култура и традиции.

Топ 10 туристически дестинации за 2015

Сием Реап

1. Маракеш (Мароко) – стигнахме и до най-желаната дестинация за 2015 година. Място, което е описано като „Магическа дестинация“. Маракеш се откроява с красивите си пазари, градини, дворци и джамии.

Топ 10 туристически дестинации за 2015

Маракеш

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването