10 урока за живота от Сексът и градът

22.02.2014

На вчерашната дата (22 февруари), точно преди 10 години се излъчи последният епизод на най-хитовия женски сериал, излъчван по HBO – Сексът и градът.

Беше ужасно тъжно да кажем довиждане на Кари Брадшоу, Шарлот Йорк, Саманта Джоунс и Миранда Хобс, но откъде пък да знаем, че след сериала ще последват два филма, които бяха повече от разкошни.

Въпреки края на сериала, до ден днешен не спират да го въртят по всевъзможни телевизии. Това от своя страна има положителен аспект върху тези от Вас, които не са разбрали сериала и им се отдава невероятната възможност да извлекат най-доброто от четирите ни любимки.

Ето и втора част на Полезни житейски уроци от Сексът  и градът.

9. Женското приятелство е много силно – Въпреки хапливите думи и завист от страна на жените една спрямо друга, Кари Брадшоу ни научи, че след всяка интересна случка е хубаво да имаш на кой да я разкажеш. Подкрепата на приятелките ни е изключително важна за нас, жените.

10 урока за живота от Сексът и градът10. Не се срамувай, че си сама – Няма нищо срамно в това да си все още необвързана. Много жени правят грешката да се омъжат в ранните си 20 и след 5 години да бъдат разочаровано разведени, след като не са си изживяли най-хубавите години. Така, че не съжалявай, че си сама, просто г-н Перфектен още не те е намерил.

11. Бъди отворена към света и очаквай неочакваното – В представите на всяко младо момиче е голяма къща, красив съпруг, две деца и перфектна работа. Да, ама не. Животът стана твърде динамичен и не всичко, което гледаме по филмите е такова каквото изглежда. Да бъдеш успяла жена трябва да дадеш много и да се лишиш от много.

12. Животът е несправедлив, но ти не трябва да спираш да се усмихваш – В 99% от случайте, нещата не се получават така както ги искаме. Вселената е отредила друго за нас и не ни остава нищо друго освен да приемем съдбата си с усмивка на лице и да не скланяме глава.

10 урока за живота от Сексът и градът13. Не може да си перфектна – Въпреки стремежа ти да си перфектната жена, времето и редица обстоятелства те възпират от това. Както Кари ти просто не си създадена за ред и дисциплина. Бъди щура и дива понякога, определено ще ти се отрази добре.

14. Махни етикетите – Гадже, приятелка, съпруг, жена, Шанел, Прада, Гучи и т.н. са просто етикети, които хората поставят. Бъди такава каквато искаш да си без значение, какъв етикет са ти лепнали. Понякога етикетите не те правят щастлива, точно както Кари и Руснака в огромна хотелска стая в Париж. Парите не са всичко. Това, което те прави щастлива се крие в малките неща, като едно обикновено кафе с най-добрите ти приятелки.

15. Обичай себе си –“ Най- вълнуващата, предизвикателна и значима връзка от всички е тази, която имаме със себе си и ако можете да намерите някой, който да Ви обича, така както Вие самите себе си, то това би било страхотно“ – Кари Брадшоу.

10 урока за живота от Сексът и градът

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.