10 въпроса преди брака

С какво трябва да сте наясно преди да стигнете до олтара

22.04.2015

Решението за встъпване в брак си е голяма крачка. И макар днешното общество да не цени много заветите на този свят съюз, все пак отношенията в семейството се променят.

И двамата партньори вече са отговорни един за друг, имат общи придовки, общи отговорности,…въобще май бракът само усложнява нещата (поне от моята гледна точка). И като оставим настрана безбройните сватбени планове, трябва сериозно да помислите дали сте 100% убедени, че знаете какво правите.

10 въпроса преди брака – какво да се попитаме преди да направим тази важна житейска крачка

 1.  Ако и двамата останем безработни, имаме ли резервни финансови възможности?

Колкото и да не ни се иска, всичко струва пари. И колкото и прекрасен да е съвместният ни живот, ако няма достатъчно финанси, отношенията несъмнено ще започнат да се изострят.

2. Как ще съчетая работната си професия си с професията “родител”?

Няма правилен отговор на този въпрос, но e важно и двете страни да знаят позицията на другия.

3. Информирани ли сте за медицинското състояние на партньора си?

Дано не се налага, но ако на човекът до вас му прилошее, трябва да знаете как да действате – дали се е случвало преди, какви медикаменти да дадете,…

4. Когато достигнете настоящите си цели, ще може ли да си поставите нови, без да се чувствате ограничени?

Бракът е изграден от много компромиси, но готови ли сте да предадете мечтите си? Дали партньорът ви би ви подкрепил в следването на целите….

Вижте още: В очакване на любовта..

5. Кое е най-лудото секс изживяване, на което сте готови?

Ако не можете да обсъдите сексуалните си нужди и желания с партньора, най-вероятно ще си имате проблеми в брака. Преди женитбата най-добре си изяснете до колко другият е готов на сексуални експерименти и как си представя тази интимна част от вашия живот.

10 въпроса преди брака

Снимка: pixabay

6. Какви са вашите духовни нужни и какви са тези на партньора ви?

Тези нужди са различни за всеки човек. За някои могат да са толкова прости колкото седене и гледане в една точка, четене на книга,… Важно е да знаете от какво партньорът ви се нуждае, за да не разваляте баланса, с който е свикнал.

7. Как ще се виждаме с приятелите, които съпругът/съпругата не харесва?

Приятелите са важна част от живота ни. Ако партньорът ви не харесва тези, от които се нуждаете, тогава се разберете поне да не пречи на срещите ви с тях.

8. Могат ли неговите/нейните или моите родители да предизвикат проблеми в бъдеще?

Родителите имат специална власт над нас. Важно е да се запази доброто отношение и уважението между всички членове на семейството. Помислете как и дали ще може да избегнете евентуални конфликти в бъдеще.

Вижте още: Пътуването е най-добрият начин да се опознаете

9. Кое е нещото, от което се нуждаете за да се чувствате комфортно в ежедневието си?

Този въпрос е предназначен да помогне на партньора да оцени кои неща са най-критични за вашето щастие. Това са основните елементи, които партньорът трябва да се научи да уважава.

10. Колко лесно е да се пренесете на ново място?

Някои хора виждат преместването, като ужасно предизвикателство. Други могат да видят искрата на възможността в рамките на неизвестното. Обсъдете с партньора си своето отношение спрямо нанасянето на ново място и намерете най-доброто решение, преди да преминете към олтара.

Етикети:

За автора

Списание VIP