100 секунден клип с номинация за Оскар

27.02.2014

100 секунден клип с номинация за ОскарТреската за Оскари е завладяла целия свят с наближаването на церемонията, която ще се състои тази неделя 02.04 (Нека Ви припомним, че обичайната дата беше изместена със седмица по-късно, заради финала на Зимните олимпийски игри в Сочи). Сред претендентите са някои от хитовете на годината, като „Вълкът от  Уолстрийт“, „Капитан Филип“, „Американска схема“…

Но днес ще обърнем внимание на късометражните филми, претенденти за Оскар или по-скоро на един специален, номиран през 2013-та година – „Ода за гуакамолето“. Този клип, който е дълъг само 100 секунди, не спечели награда миналата година, но пък замисълът му е доста интересен и впечатляващ.

Продукцията е режисирана от PES и представлява проследяване на направата на гуакамоле, само че с малко нетрадиционни средства, представени за продукти.

Авокадото е граната, а част от другите съставки са: зарчета, фигурки (наподобяващи къщичките от Монополи), чипове за покер, като тортила… солничките са шахматни фигури.

Определено доста нетрадиционен 100 секунден клип с номинация за Оскар, който според BBC  е бил направен за 4 месеца.

 

За информация, победителят миналата година в категорията късометражни филми, беше Paperman на Disney. Една изключително добре представена романтична история.

Тазгодишният фаворит е британският фантастичен трилър Gravity„, който е с продължителност 90 минути.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.