11-те най-важни неща, които определят живота ни

На Робин Шарма

14.05.2017

Един от любимите ми автори, които смело говорят за нещата от живота и бизнеса, такива каквито са, Робин Шарма, дава безброй полезни съвети на хора от целия свят. Благодарарение на него много бизнеси са усели да превъзмoгнат проблемите си и да успеят отново, както и много хора са намирали правилния път за себе си.

В една скорошна своя блог статия Шарма споделя 11 от основните добродетели, които смята за изключително важни. Ето кои са те:

11-те най-важни неща, които определят живота ни според Робин Шарма

1.. Чест и себеуважение

Това означава да бъдете верни на себе си. Да се възхищавате на добродетелите си. Да приемате своите недостатъци. Да пазите ценностите си. Да сбъдвате мечтите си. Дори ако всички други не ви разбират.

2.. Личен героизъм

Колкото по-ярък е пламъкът в очите ви, когато говорите за целите си, толкова повече постигането им ще боли. Колкото повече вървите по ръбовете на най-големия си потенциал, с толкова повече страхове ще се сблъскате. И колкото повече падате, толкова повече ще вземете.

3.. Искрена връзка

Ние сме създадени да обичаме. Имайте смелостта да отворите сърцето си, което сте затворили заради разочарованията на живота.

4.. Творчески израз

Отдадеността да изразите творчеството си, ще задоволи нуждата от радост в живота ви. Покажете не света какво можете.

5.. Осигуряване на възможности

Работата на лидера е да се увери, че всичко ще е свършено по най-добрия начин навреме. Невероятно е какво се случва със самоличността и увереността ви, когато прескочите отлагането и направите това, което трябва да направите. Няма значение колко е трудно.

6.. Възможност за моделиране

Светът се нуждае от повече герои – защо да ги чакаш, когато можеш да станеш един от тях? Всеки ден сте благословени с възможността да покажете на хората каква е позитивността / производителността / дързостта и достойнството.

7.. Изживяване на красотата

Изключителното постижение без постоянно удоволствие е празна победа. Четете повече книги. Смейте се силно с близките си. Насладете се на вдъхновяващи изкуства. Яжте страхотна храна. И прекарвайте свободното си време сред природата.

Вижте още: 50 урока по лидерство от Робин Шарма

8.. Предизвикателни приключения

Човешкият мозък (дух) жадуват за новости. Разрастваме и разширяваме възможностите си, като правим нови, непознати и трудни неща. Бъдете смели, рискувайте!

9.. Смирение

Много е лесно да загубиш чувство за мярка, когато бързо се издигнеш към висините. Затова и толкова много империи са паднали.

Това, което трява да знаете, когато се издигате в “разредения въздух” по пътя на успеха, е да не забравяте тежестите, които ви държат здраво стъпили на земята.

10.. Служене на човечеството

Въздействието е по-ценно от приходите. И най-важното не е само как живеете. Най-важното е на кого помагаш. Помощта оказана на околните е първичен призив за всеки истински A-играч.

11. Интимност със смъртността

Живейте със смъртта. Но не по тъжен и изчерпателен начин. Но с мисленето, че всички сме смъртни и един ден ще се срещнем с нея. Живейте всеки ден пълноценно.

Престанете да обмисляте всяко свое движение. Спрете да се притеснявате за неща, които вероятно никога няма да се случат. Престанете да бъдете толкова ужасени от рамислите си за живота. И започнете да живеете по начина, по който най-добрата част от вас знае, че трябва да живеете!

 

Източник: .robinsharma.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.