12 вдъхновяващи национални паркове

23.03.2014

Какво по-хубаво от разходка сред природата. Чист въздух, свежест и успокояващ допир до спокойствието и чистотата на природните красоти.

За жалост много от местата за разходки и пикници, като паркове и поляни са замърсени от небрежността на хората и са загубили очарованието си. По повод наближаващата ежегодна кампания “Да изчистим България заедно“, искаме да ви вдъхновим да се включите, като ви покажем в 2 части 12 вдъхновяващи национални паркове.

Представяме Ви 12 вдъхновяващи национални паркове, които ще ви накарат да искате да ги покорите

1. Национален парк Калкалпен, Австралия

Националният парк Калкалпен е най-големият горски район в Централна Европа. Паркът е покрит с девствени гори, скрити проломи и недокоснати планински потоци. Той е истински рай за любителите на природата.

2. Национален парк Пингвелир, Исландия

Домът на най-голямото естествено езеро в Исландия, паркът Пингвелир е известна дестинация за туризъм и гмуркане.

3. Национален парк Торес де Пайне, Чили

Домът на Кордилера дел Пайнеи, извисяващите се ледници Торес дел Пейн в националния парк са чудо,което заслужава да се види.

 4. Национален парк Намиб-Науклуфт, Намбия

Красивият национален парк Намиб-Науклуфт е известен със своите сюрреалистични пясъчни дюни, чийто красив изгорял оранжев цвят е знак за това колко дълго те са били там. Оранжевият цвят се развива с течение на времето, тъй като желязото в пясъка се окислява. Колкото са по-възрастни дюните, толкова по-ярък е цветът.

5. Национален парк Гранд Каньон, Аризона

Националният парк Гранд Каньон със своите впечатляващи  1,217,262 акра разполага с едно от седемте природни чудеса на света – Гранд Каньон.

6. Национален парк Фиордланд, Нова Зеландия

В книгата „Водни планини – Историята на Национален парк Фиордланд“, авторът описва парка като “заветното кътче на света, където планини и долини се конкурират помежду си за място, където скалата е почти неразбираема, а валежите се измерват в метри и природа обхваща най-широките емоции“.

Вижте и още 6 прекрасни национални парка ->

Автор: Ивелина Иванова

Етикети:

За автора

Списание VIP