13 характеристики на човешкия бранд

Дали вашият бранд е човечен?

23.03.2014

В предишна статия Ви запознахме с това какво е човешкият бранд, а сега идва ред да Ви запознаем и с неговите характеристики.

Представяме ви 13 характеристики на човешкия бранд, които ще ви дадат едно добро начало за да разберете важността на това понятие и да започнете да го създавате:

1. Мислете като хорамислите си, че брандът не може да мисли? Ще ви разочароваме. Той може! Не забравяйте, че зад всеки бранд стоят хора от вътрешната му страна, които мислят като нас самите, а не като касов апарат или корпоративна сграда. Те мислят за нормални неща, като всяко едно нормално човешко същество – как да се хранят, какво да харесват и в какво да вярват.

2. Грижете се за хоратахората, които управляват бранда се грижат за хората, с които са свързани. Те се интересуват дали потребителите са щастливи, тъжни, доволни, разочаровани и задоволени. Те се грижат за техните нужди, желания и проблеми. Те се грижат за всички хора в тяхната екосистема: от потребителите до борда на директорите. Държат ги в течение за вземането на всички важни решения свързани с бранда.

3. Взаимоотношенията са важничовешкият бранд цени повече хората, отколкото доларите. Тези, които го оправлят не са склонни да продадат доверието на потребителите си. Те знаят, че единственият начин за успех е инвестирането в хората. Никога няма да видите някой, който управлява човешки бранд да закупи фалшив Twitter или Facebook акаунт.

4. Вслушвайте се в другитечовешката марка слуша повече, отколкото говори. Тя говори, когато се нуждае да каже нещо, а през останалото време винаги слуша за това как нейната публика, клиенти, партньори и всички заинтересовани страни мислят и говорят. Те знаят, че всяка информация в Google Analytics, а всички данни свързани с уебсайтовете на брандовете са златна мина. Те използват тези данни, за да слушат и научават повече за своите клиенти, а не само за осъществяването на поредната сделка.

5. Говорете като хорачовешките марки не говорят като роботи. Те говорят на език, който ще се разбере от останалите човешки същества.

Какво е човешкият бранд

Как да изградим човешки бранд

6. Бъдете личностКаква е личността на вашия бранд? Сериозен ли е? Забавен ? Ангажира ли вниманието на хората? Вдъхновяващ ли е? Притежава всичко изброено по-горе? Човешките брандове имат личност, която вдъхновява и ги свързва с аудиторията им.

7. Покажете своята „човечна“ странане прикривайте чувствата си – смехът, пеенето, танцуването, говоренето и това какво ви разочарова. Позволете на хората да ви видят зад аватарите и логата на бранда си. Позволете им да ви харесват такива, каквито сте.

8. Поучавайте се от своите и чуждите грешкиникое човешко същество няма дарбата да е перфектно. Същото твърдение е вярно и за бранда. Няма перфектен бранд! Запомнете го. Не се притеснявайте да приемате грешките си. Не се притеснявайте да се извинявате за тях.

9. Бъдете на разположениена разположение ли сте, когато онлайн или офлайн аудиторията ви иска да се свърже с вас? Отговаряте ли на въпросите им на време? Или се криете зад корпоративния си уебсайт и чакате потока да отнесе поредния въпрос? Човешкият бранд трябва да е на разположение на хората. Дори да не работите 24/7,  уведомете своята аудитория, кога могат да ви открият.

10. Опознайте себе сиопознайте себе си и това, което предлагате на клиентите, партньорите и приятелите си. Разберете, кои са силните и слабите ви страни. Опознайте се как говорите и как слушате. Не предполагайте, а бъдете сигурни какво да публикувате в социалните си профили. Бъдете уверени!

11. Опознайте аудиторията сиосвен, че трябва да опознаете себе си, трябва да познавате и аудиторията си. Разберете какво иска тя и й го дайте. Разберете как да ги вдъхновявате и как да се свържете с тях и да им помогнете да осъществят целите си.

12. Развивайте се като всяко нещо, човешкият бранд трябва да се развива. Тъй като вашата основа цел е да слушате повече и по-малко да говорите имате уникалната възможност да попивате все повече и все повече и да се развивате по начина, на който ще се харесвате на аудиторията си. Най-важното е – развивайте се и вървете напред с увереност. Покажете на аудиторията си, че прогресирате, вървите бързо и най-важното уверено!

13. Инвестирайте в хоратрябва да осъзнаете, че никога няма да сгрешите ако инвестирате в хората. Инвестирайте в обучението и изграждането на екип. Създайте вътрешно качество, което ще заблести от вътре навън. Без да се инвестира в областта на културата и хората, както вътрешни, така и външни, брандовете не могат да бъдат човешки.

Какво мислите?

Дали вашият бранд е човечен? Желаете ли да стане по-човечен?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването