15 знака, че успяваме в живота

Макар и да не го осъзнаваме...

08.07.2014

На всеки се случва от време на време да се чувства, като загубеняк, да е отчаян от живота и положението си. В такива моменти е важна психическата нагласа и ъгълът, под който ще погледнете живота си. Естествено, че ако седнете да се самосъжалявате и си казвате „горкия АЗ“, „защо все на мен“, нещата няма да се променят.

Колкото и грубо да звучи, фактът е че на никой не му се слушат мрънканията ви и не му пука какъв загубеняк се чувствате. Не очаквайте съжаление от хората, извоювайте си уважение!

Изправете се с гордо вдигната глава и се огледайте. Това, че не живеете в имение за милиони и не карате тузарска кола, не означава че не сте успели в живота.

Направете си едно проучване и вижте колко сте постигнали Вие и колко са постигнали тези около Вас. Равносметката ще е красноречива и определяща за прогреса, който сте достигнали в живота си.

15 знака, че успяваме в живота – „Всичко се постига с воля и труд!“

Вече не се страхувате или притеснявате да поискате помощ – това, че искате помощ в даден момент или ситуация, не означава слабост. Всъщност е сила. Ние живеем и работим с други хора и съдружието и помощта помежду ни е важен фактор за прогреса.

Стандартът ви на живот се е повишил – малките радости в живота, като мечтана придобивка или екскурзия, показват, че вече може да си позволите да вдигнете стандарта си на живот с едно ниво нагоре.

Оценявате и уважавате човека, който виждате в огледалото – трябва да уважавате човека, който виждате в огледалото, защото той не се отказва и се бори за просперитет. Всяка сутрин, поглеждайки отражението, си напомняйте: „Аз успявах, аз успявам, мога и повече“.

Научили сте, че провалите са част от пътя към успеха – никой не преживява само успехи в 100% от времето. Е, има и такива „адски“ късметлии, но дори и те имат моменти на падение. Животът просто е така устроен да има загуби и победи.

Не се оплаквате и не мрънкате за несгодите в живота си – надраснали сте моментите, в които сядате и като малко дете, започвате да хленчите за несгодите си. Няма смисъл от вайкането и мрънкането. Не търсете съжаление, а спечелете уважение!

Радвате се на успеха на другите – уважавайте хората, които постигат нещо, колкото и малко да е то. Те могат да ви служат за стимул, да продължавате да вървите към целта, знаейки че в един момент, ще я достигнете.

Ентусиазирани сте за това, с което се занимавате – това, което искате да постигнете е нещото, за което сте мечтали. Това прави целия път едно пътуване на Аз-а към непознатите върхове на живота.

Имате поставени цели, които гоните с всички сили – дори и след неуспехите, продължавате да гоните поставените си цели и не се отказвате от тях. Това се казва воля за успех!

15 знака, че успяваме в живота - поставяне на цели

Поставяйте си цели и ги следвайте

Съпричастни сте към околните и техните проблеми – помощта  оказана на другите е висша форма на човещина. Все пак живеем заедно с други индивиди в едно общество, където ценностите отдавна не са това, което са били. Не забравяйте, че хората, които срещате по пътя си към върха, ще срещнете и по пътя си надолу.

Отказвате да бъдете жертва – „Защо все на мен“ за вас не е присъща фраза. Осъзнавате, че неуспехите са част от пътя към успеха и спокойно приемате появилите се пречки.

Не ви пука какво мислят другите – знаете, че хората винаги ще говорят, каквото и да направите. Така, че слабо се засягате от мнението на недоброжелателите.

Винаги гледате положително на нещата – животът може да е пълен с несполуки, ако гледате през тъмните си очила. Пробвайте с розовите стъкла, нещата ще изглеждат далеч по-добре.

Приемате това, което не може да промените – понякога просто нещата не зависят от нас.

Променяте това, което можете – да не се примиряваме с това, което не можем да променим. Има хиляди неща, които можем да подобрим, стига да искаме.

Щастливи  сте – най-важният признак на успеха е щастието и удовлетворението, което изпитвате от постигнатото.

Поставете си цели и ги преследвайте

Вижте как да осъществите целите си

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.