Защо трябва да правите секс.. тази вечер!

Какво казват учените...

20.12.2013

Забравете кремовете против бръчки, изследванията сочат, че сексът може да ви направи да изглеждате по-млади с цели седем години – но това не е единствената полза. Партньорът ви отново не е в настроение? След това, което ще споделим с Вас със сигурност ще си промените мнението.

Според последните проучвания, редовния секс (2-3 пъти в седмицата), може да осигури невероятни неща за вашето здраве и благополучие. Ето за какво говорим:

16 причини защо трябва да правите секс тази вечер

1. Изглеждате по-млади  д-р Дейвид Уикс, клиничен невропсихолог в болницата в Единбург, разкри, че неговото задълбочено изследване е установило при по-възрастни мъже и жени с активен начин на любовен живот, че те изглеждат от пет до седем години по-млади от действителната си възраст. Но не е нужно да се впускате в любовни премеждия всяка вечер, за да постигнете този ефект. В действителност, по време на своето 10-годишно проучване, Уикс споделя, че качеството е също толкова важно, колкото и количеството. Да не забравяме, че за да има анти остаряващ ефект любовта и секса трябва да вървят ръка за ръка.

Защо трябва да правите секс.. тази вечер!

Сексът има благоприятен ефект върху стареенето

2. Увеличава вашата плодовитост  това ще звучи като музика за ушите на повечето хора – проучвания са установили, че колкото по-често правите любов, толкова по-добро е качество на спермата. Установено е, че спермата е най- здравословна когато има два дни въздържание. Поне това сочат тестовете. Ако се опитвате да имате бебе, дръжте сперматозоидите си свежи и в отлична форма, като правите секс поне два пъти седмично, а не само по време на овулацията на жената. Честият секс също така е установено, че балансира хормоните на жената и регулира менструацията, която може да се засили шансовете за зачеване.

3. Сексът е като лекарство срещу настинка и грип – установено е, че хората които правят секс два или три пъти седмично имат повишено ниво на антитела в тялото си, наречени имуноглобулин. Точно тези антитела предпазват организма ни от настинки и грип. Едно проучване установява, че хората, които правят секс повече от веднъж седмично, имат 30% по-високи нива на имуноглобулин, отколкото тези, които се въздържат.

Вижте още: 8 женски издънки в леглото

4. Удължете живота си  изследване, проведено в Австралия открива, че хората, които правят секс и са в кулминация най-малко три пъти седмично, имат 50% по-нисък шанс да умрат по някаква медицинска причина, отколкото тези, които имат оргазъм веднъж месечно.

5. Поддържане на формата  тридесет минути енергичен секс изгаря до 100 калории, което е същото като малка чаша вино. И ако имате умерено активен секс два пъти седмично, ще изгорите допълнително 5000 калории на година! Различните позиции също са чудесен и забавен начин за тонизиране на различните мускулни групи.

Защо трябва да правите секс.. тази вечер!

Правете секс 2 или 3 пъти седмично. Полезно е!

6. Намалете болезнените спазми по време на месечните Ви гости – много от жените твърдят, че болката намалява, ако са правили секс преди това или болката изчезва изцяло. Една от теориите е, че поради мускулни контракции, които се случват, когато се достигне пиково ниво на възбуда се облекчава напрежението в мускулите на матката – тези, които причиняват менструални спазми – следователно облекчаване на болката.

7. Предотвратяване на сърдечен удар  много проучвания са установили, че редовният секс може да предпази от сърдечен удар, а не да ви доведе до такъв. Едно проучване направено в Университета в Белфаст установява, че правейки секс три пъти в седмицата може да намалите наполовина риска от получаване на инфаркт или инсулт. Друго изследване в Израел открива, че жените, които са имали два оргазма седмично имат 30% по-малко вероятност да получат сърдечно-съдови заболявания, отколкото тези, които не се наслаждават на секса, или не са имали оргазъм.

8. Изглеждаме по-привлекателни за околните  високата сексуална активност освобождава тялото от повечето феромони. Ето защо колкото повече секс правите с партньора си, толкова по-силно ще е желанието за още и още приключения.

Останалите 8 причини, защо трябва да правите секс тази вечер може да откриете ТУК

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването