16 причини защо трябва да правите секс..тази вечер! (2)

15.01.2014

16 причини защо трябва да правите секс..тази вечерОбмислихте ли вече причините ни, „Защо трябва да правите секс..тази вечер!“, от 1-вата част? Ако е така, страхотно, надяваме се и да сте се насладили на изключителни любовни изживявания; ако не – значи се нуждаете от още причини. Ето ги и тях!

Втора част на нашия списък – 16 причини защо трябва да правите секс..тази вечер!

9. Изгладете бръчките

Хормонът естроген се изпомпва по време на секс, което на свой ред може да има уголемяващ ефект върху кожата, което помага да се изгладят тези фини линии. Това е особено полезно след менопауза, когато кожата на една жена може да стане по-суха и набръчкана, тъй като нивата на естроген естествено падат. Едно американско изследване установява, че жени в менопауза, които са правили секс всяка седмица имат нивата на естроген, които са два пъти по-високи от своите колеги, които са се въздържали.

16 причини защо трябва да правите секс..тази вечер

10. Подарете си здравословен блясък

Според изследвания, проведени в Единбургската болница, сексът регинерира кожата придавайки и блясък, това е форма на аеробни упражнения. Учените, които стоят зад това проучване установяват, че енергичен секс помпи нивата на кислород в организма, което увеличава притока на кръв и хранителни вещества на кожата, и настоява по-новите, по-свежи клетки на кожата да изпъкнат на повърхността, което прави кожата да изглежда по-здрава.

11. Подобряване на самочувствието

Една от най-важните ползи, констатирана в едно неотдавнашно проучване, извършено от Университета на Тексас, САЩ, е че участниците, които са правили секс редовно се чувстват по-сигурни и не се притесняват от  телата си.

12. Понижаване на кръвното налягане

Шотландско проучване установи, че мъжете и жените, които са правили много секс се справят по- добре със стреса и имат  по-ниско кръвно налягане от тези, които са се въздържали.

13. Блокиране на депресия

Като всяко упражнение, което повишава сърдечната честота, сексът кара мозъка ви да се освободи от химикалите, които Ви карат да се чувствате щастливи, или хормона на щастието. Така, не само повдигате настроението си, но и го предавате на останалите. Все пак няма нищо по-хубаво от една усмивка, която да те зарази. Серотонинът е ключът на тялото, той е антидепресант  и е една от основните причини хората да се усмихват и да се чувстват щастливи и спокойни след секс. Сексуално активните жени в дългосрочни взаимоотношения също са по-малко вероятно да се чувстват депресирани, отколкото жените, които не правят секс.

14. Лекува Главоболието

„Да имаш главоболие“ може да се окаже едно вековно извинение да не се прави секс, но научните доказателства казват, че, напротив, сексът може да помогне. Това е така, защото правенето на любов предизвиква нарастване на „Любовния хормон“, плюс това има нарастване на ендорфини, което облекчава болката.

16 причини защо трябва да правите секс..тази вечер

15. Намалява притеснението

В едно проучване, направено от психологичен вестник, изследователите са открили, че хората, които са правили секс през последните 24 часа са се справили по-добре със стресови ситуации, като публично говорене пред голяма група от хора. Проучванията сочат също така, че докосването и гушкането по време и след секс намалява нивата на кортизол в  тялото – хормон, който се секретира, когато сте стресирани.

16. Чувствате се по-добре през целия ден

Ако решите да поспортувате със страстна гимнастика сутринта, започвате деня си по-възможно най-енергизиращия начин, който ще Ви държи до вечерта. Американският учен д-р Деби Хербеник  установява, че възрастни, които правят любов сутринта са били не само по-оптимистични за останалите хора, но и с по-здрава имунна система от тези, които започват деня си еднообразно и по-един и същ начин всеки ден.

С други думи, какво чакате? Започвайте още сега.

 

16 причини защо трябва да правите секс..тази вечер! (2)

Вижте и 1-ва част на 16 причини защо трябва да правите секс..тази вечер! –>

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.