Храна за ноктите

13.08.2013

храна за ноктите

Може и да не ви се вярва, но ръцете и особено ноктите, оказвам голямо влияние върху впечатлението на хората за вас. Начина по който ги държите, начина по който изглеждат. Ясно е, че е недопустимо да отидем на среща и то бизнес, с изтъркани и излющени нокти или със загрубели, неподдържани ръце. Затова трябва обръщаме повече внимание на тези детайли, както на косата и грима, например.

Нокътят расте с около 1/10 мм на ден. Това ще рече, че нокътната плочка израства напълно за около 4-6 месеца. Ноктите говорят и за здравето на човека. Бели петна по тях, чупливост и лющене са симптоми на недобро физическо състояние. Как да се храним така, че даваме повече от необходимите витамини на ноктите си? Включете тези храни в менюто си.

Бадеми и орехи

Богати на омега 3 мазнини, те са източник на здраве за ноктите и не само. Спомагат и умствената и физическата дейност. Природни и напълно натурални продукти, богати на много полезни вещества.

Пълнозърнести храни

Истинските 100% зърнени храни са богати на желязо, което е една от основните съставки за здрави нокти. допълнителни източници на желязо са яйцата, млякото, зеленчуците,..

храна за ноктите

Храни богати на протеини

Ноктите са изградени от слоеве протеин, наречен кератин, който също е част и от кожата и косата. Можем да си набавим необходимата доза протеини от яйца, риба, месо, соя,..

 

 

И най – важното, запомнете, че красотата идва отвътре! Така, че ако искате да изглеждате добре (не само ноктите) започнете да се храните пълноценно и здравословно още сега!

Автор: Виолета Петрова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.