17 мисловни модела, които се използват от успелите хора

Втора част

08.10.2015

Преди известно време ви показахме 10 мисловни модела, които помагат на предприемачите да превърнат бизнеса си в успешен. Днес е времето, в което ще споделим с вас останалите 7 модела, които помагат на хората, които искат да имат нещо свое, и най-важното нещо успешно. Спазвайте и превърнете тези 17 мисловни модела в неизменима част от ежедневието си и ще достигнете много по-лесно до върха на планината.

Вижте втора част на 17 мисловни модела, които ще ви помогнат да създадете успешен бизнес

11. Те не са перфекционисти – гледат едно нещо да бъде свършено, отколкото да е перфектно. Колкото повече неща са готови, толкова повече продукти могат да бъдат продадени. В началото бях малко скептично настроен към тази мисъл, но като се замислих разбрах, че в нея има логика. Ще ви дам един пример със смартфоните и по-точно моделът на Sony Xperia Z3. Първоначално софтуерът на смартфона беше пълен с бъгове, но въпреки всичко от Sony взеха важното решение да го пуснат на пазара. Реализираха огромни продажби, а благодарение на коментарите на своите клиенти, от компанията малко по-малко отстраниха бъговете, които следваха Z3 и зарадваха своите клиенти със страхотен “support” и невероятно елегантно и стилно устройство.

12. Доверяват се на експерти – успелите хора знаят, че успехът се крепи на знанието и умението и на други хора. Ако ви трябва програмист или уеб дизайнер, то не пестете пари, за да го наемете. Той ще ви спести време и усилия и ще направи нещата по много по-добър начин от вас.

17 мисловни модела

За перфектна работа се доверете на експерти в бранша

13. Успелите предприемачи поддържат по-високо ниво на дисциплина от останалите хора – успелите хора осъзнават, че ако те не могат да управляват себе си, то няма как да управляват и компанията си.

14. Успяват да продават идеите си по изключителен начин – колкото по-добре успявате да продавате, толкова по-добри бизнесмени ставате.

Вижте още: 5 урока за предприемачеството от Уолт Дисни

15. Разбра ли са, че маркетингът и продажбите са гръбнакът на бизнеса – маркетингът е основното звено, което движи бизнеса. Също така то е основното звено, което помага на клиентите ви да чуят за вас, а продажбите са момента, в който се решава дали бизнеса ви ще процъфти или ще фалира.

16. Успелите хора управляват времето си по перфектен начин – колкото по-добре управлявате времето си, толкова по-продуктивни ще сте, което ще ви донесе повече приходи. Управляването на времето е жизненоважно за развитието на всеки добър предприемач.

Поемете контрол върху времето си

Успелите хора знаят как да управляват времето си

17. Инвестират време и усилия в изграждането и създаването на връзки с други успели предприемачи – най-голямото подсилване на вашия бизнес се случва, когато сключвате партньорство с други фирми. Изградете силни връзки с хора от вашия бранш, обменяйте идеи и не спирайте да се развивате. Не спирайте да мислите варианти, как да разраснете бизнеса си и  как да подобрите предлаганите от вас продукти и услуги.

Спазването на тези 17 мисловни модела, могат да допринесат изключително много за вашия успех и развитието ви на успешен предприемач.

Статията е вдъхновение от курса „Печеливш онлайн бизнес“ на Мирослав Запорожанов…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването