17 мисловни модела, които правят хората успели

Първа част

30.09.2015

Тези основни мисловни модели помагат на предприемчивите хора да създават бизнес по-лесно. Мисленето е основна част от успеха и перспективата, която имат успелите предприемачи. В много от случаите те са с една идея по-напред от останалите, което им помага да се предвижват много по-лесно и по-бързо към бизнес целите си от останалите хора. Като всяко нещо и в успешния бизнес си има няколко основни мисловни модела, които помагат на предприемачите да достигат до нови и нови върхове.

Представяме ви 17 мисловни модела, които правят хората успели – Част 1

1. Осъзнават кои са техните силни страни и работят с тях – ако ваша силна страна е да продавате, то се концентрирайте изцяло върху това, как да реализирате повече продажби. Силната ви страна ще ви донесе много по-големи резултати, отколкото това да работите по нещо, което ви е неприятно. Ако пък сте добри в създаването на продукти – то създавайте продукти, но намерете кой да ги продава.

2. Поставят клиентите си на първо място – за успелите хора, клиентът винаги е цар. Ако няма клиент, няма бизнес. Затова е толкова важно да разберете, че най-важното нещо, което изгражда бизнеса ви е мнението на клиентите ви за вас. Когато стартирате бизнес, винаги поставяйте клиента на първо място и се постарайте да не ги разочаровате…

Вижте още: Как да направите клиентите си щастливи

3. Осъзнали са, че продуктите им трябва да са полезни за клиентите – колкото по-полезни са продуктите и услугите ви, толкова повече ще просперират.

4. Всеки един провал за тях е ценен урок от живота – извличайте всичко от живота. Най-ценните съвети, които можем да научим за случилото се са точно провалите. Изправете се отново и никога не допускайте същите грешки, които веднъж са ви повалили на земята.

5. Въпреки всички негативи, успелите предприемачи винаги остават позитивни – най-лесно е да мислите позитивно, когато всичко върви добре, но най-трудно е да го направите, тогава, когато нещата не са никак розови за вас и за бизнеса ви. Останете позитивни и открийте къде бъркате, за да процъфти бизнеса ви.

17 мисловни модела, които правят хората успели

Успелите хора никога не губят вяра!

6. Постоянно сравняват възможностите пред тях, за да изберат най-добрата – няма две възможности, които да са равни една с друга. Винаги, когато изберете една възможност, то убивате друга. Изберете най-добрата и убийте ненужната.

7. Не се страхуват да мечтаят – колкото по-големи проблеми решават, толкова по-заплатени ще са.

8. Успелите хора имат визия за себе си и компанията си и мислят в дългосрочен план – те знаят каква компания искат да имат след пет години. Това е тяхното призвание. Тяхната мисия. Успелите хора винаги мислят в дългосрочен план, това ги прави една крачка по-напред от останалите, които мислят само в краткосрочен план.

9. Постоянно мислят как могат да разраснат бизнеса си и как да увеличат продажбите – постоянно мислят как да разраснат бизнеса си. Как да подобрят стратегиите си, как да достигнат до повече хора. Как да увеличат продажбите. Как да подобрят качеството на предлаганите продукти и услуги. Постоянно усъвършенстват процесите, които движат един бизнес.

Вижте още: Максим Бехар – съвети за успех

10. Знаят, че резултатите идват след упорита работа – успелите хора са инициативни и в повечето случаи, когато повечето от нас гледат филми, те променят света. Колкото повече действате, толкова по-добри ще бъдат резултатите. Добрите резултати са плод на упорита работа.

Статията е вдъхновение от курса „Печеливш онлайн бизнес“ на Мирослав Запорожанов…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването