2 основни принципа на любовта

Ако ги разбирате, връзката ви ще успее

22.03.2017

Всеки ден, един брак или една връзка се разпадат. Понякога можем да посочим причината: той е изневерил, тя е излъга,… Понякога обаче, връзката се разпада и ние не знаем защо.

А какво щеше да е, ако разберем, че само два важни принципа на любовта могат да подобрят всяка връзка?

2 основни принципа на любовта – в основата на успеха на всяка връзка

Говорете на същия любовен език

Влюбването е лесно, но да останете влюбени изисква доста усилия и активна комуникация. На фона на конфликтите и скуката на ежедневието, е важно да запазите любовта свежа.

Д-р Гари Чапмън установява, че по същия начин, по който някои хора говорят на различни езици, всички хора имат различни интерпретации за любовта и поради това те изразяват това чувство по различни начини. Това може да доведе до конфликти, понеже не всички говорят един и същ език на любовта.

Чрез изучаването на езиците (които д-р Чапмън определя като думи на утвърждаване, качествено време, получаване на подаръци, внимание, както и физическото докосване), можем да се научим как да дадем на нашия партньор това, от което се нуждае.

2 основни принципа на любовта

Преодолявайте различията помежду си

Разберете 5-те етапа на любовта

Всички знаем, че отношенията ни с партньора преминават през различни етапи. В началото, всичко е прекрасно и розово. Нищо не може да се обърка по време на този етап „меден месец“.

По-късно с развитието на връзката, ставаме обезверени и нещата започват да изглеждат по-зле. Чувстваме се в капан и искаме да избягаме. Мнозина виждат този етап като края на връзката.

Това, което повечето хора не осъзнават е, че Етап 3 е всъщност началото на постигането на реална и трайна любов.

Етапите са дефинирани като:
Етап 1: Влюбване
Етап 2: Моментът, в който ставате двойка
Етап 3: Разочарованието
Етап 4: Създаване на реална, трайна любов
Етап 5: Използване на силата на ‘двама могат да променят света’

След като се научите да преодолявате различията помежду си, ще намерите реална и трайна любов в отношенията си.

Така че преди да се сложите край на връзката си, помислете за тези два основни принципа на любовта и взаимоотношенията.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.