200 милиона долара за шампанско

Jay-Z инвестира в нов бизнес

11.11.2014

Jay-Z е инвестирал 200 милиона щатски долара в компания за шампанско

Според списание Forbes, през 2014 г. 44-годишният основател на Roc Nation, има приблизителната нетна стойност от 520 милиона.

Jay-Z пусна почти половината от богатството си за дял в Armand de Brignac, производител на шампанско, който е отговорен за пищното питие Асо Пика, което се продава по 225 долара за бутилка.

Очевидно хип-хоп магнатът вече е казал на приятелите си, че ще похарчи 200 милиона. Докато критиците предположили, че поставя много по-ниска оферта между 25 милиона до 30 милиона.

Jay-Z, който е женен за поп иконата Beyoncé Knowles, сега има няколко алкохолни продукти, във финансовия си портфейл. Той е собственик и на D’Ussé, марка коняк. Музикантът е дал скок в стартирането и подпомагането на кариерите на много от най-горещите музикални звезди на Холивуд, като Rihanna, Big Sean, Calvin Harris и Rita Ora.

Джей Зи плати 200 млн долара за шампанско

Джей Зи и Бионсе

Новината от неотдавнашното му придобиване на дял в Armand de Brignac идва след слуховете, че е скъсал всякакви връзки с дългогодишния си бизнес партньор John Meneilly, през май.

Вижте още: Бионсе и Джей Зи на романтично бягство

Но Jay-Z е бизнес ръководител на собствените си права и сякаш винаги е правил пари по един иновативен начин. Певецът пусна 12-тият си албум „Magna Carta Holy Grail“, през юли 2013 г. и преди официалния старт го пусна безплатно за милион потребители на Samsung Galaxy. Новият му диск включва сътрудничества с продуцентите Timbaland, Pharrell Williams, Swizz Beatz и Rick Rubin.

В рекламата той казва на колегите си: „Ние трябва да напишем нови правила!“

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.