3 рутини, с които да покорите 2016

От Робин Шарма

28.01.2016

Робин Шарма е един от най-продаваните автори в света, търсен лектор и лайф коуч, който преподава уроците си на милиони хора по света. В свой блог пост той споделя с всички читатели своята философия за създаването на рутини, като казва, че за успеха не е толкова важна генетиката, колкото създаването на успешни навици.

3 рутини, с които да покорите 2016 – предложени от Робин Шарма

Професионалистите не са по-надарени от всеки друг човек. Те просто са си създали по-добри навици. Създаването на правилните рутини и практикуването им всеки ден в рамките на 66 дни, са ключовете към успеха. Робин Шарма нарича това Правилото на 66-те дни. И не бива да забравяте, че всяка трансформация е трудна в началото, иначе не би била истински ефективна.

А ето и кои са навиците/рутините, които Шарма препоръчва да си създадем за да сме успешни през 2016:

1.. Приветлив поздрав

Има твърде много енергийни вампири на планетата. Това са хората, които могат да ти изпият енергията с лошото си отношение и кофти поглед. Трябва да има повече хора, които да излъчват позитивност. Така че, когато тръгнете за работа, излезете с приятели или просто отивате до магазина, „облечете“ си прекрасна усмивка и подарете на околните малко топлина.

3 рутини, с които да покорите 2016

Не гледайте на живота твърде сериозно

2.. Внезапна щедрост

Тази година се превърнете в най-щедрия човек и вижте как животът ви ще се промени. Дори да нямате много финансови възможности, щедростта може да има различни измерения. Помогнете на познати и непознати със съвети, участвайте в благотворителни акции и инициативи. Щедростта е антидот на недостига.

Вижте още: 50 урока по лидерство от Робин Шарма

3.. Сутрешна амбиция

Всяка сутрин, когато другата част от света спи, си записвайте какво искате да постигнете в следващите месеци. Хипнотизирайте съзнанието си да стане хронично фокусирано върху постигането на впечатляващи резултати. Запомнете: животът не може да ви даде това, което искате, ако не знае какво е.

Имайте големи мечти. Започнете с малки стъпки. Действайте сега.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.