3 съвета за написването на прессъобщение

Такова, което достига аудиторията по правилния начин

04.10.2015

Кой е най-добрият начин да се напише добро прессъобщение? – Conrad Egusa, основател и главен изпълнителен директор на Publicize, PR фирма, която обслужва предимно технологични компании, предлага един полезен подход.

Ето и какви полезни съвети дава господин Egusa:

3 съвета за написването на прессъобщение

  1. Започнете с голямата история

Не давайте на света просто една новина. Опитайте се да предадете общите си стремежи.

Ето един пример: когато два партньори отварят Espacio, споделено работно място в Меделин, Колумбия, те обявяват своята мисия – да превърнат града от бивша столица на наркотиците до Силиконовата долина на Латинска Америка. И тяхното прессъобщение е успешно – огромните световни медии ги отразяват подобаващо.

  1. Опишете компанията си по отношение на проблемите, които решава

Conrad Egusa казва: „Опишете как вашия продукт или услуга обслужват нуждите на пазара по начин, по който текущият пазар не предлага“.

  1. Използвайте подкрепящи данни

Когато обявявате, че новото ви приложение ще обслужва голям пазар, не забравяйте да дефинирате думата „голям“. Egusa предлага да се обявят прогнози за развитието на пазара, който ще обслужва приложението за следващите 3 или 5 години. „Много е важно да се предоставят точни данни, защото те осигуряват свързаност“.

Дори и да не сте в PR бизнеса, винаги в живота може да ви се наложи да изготвите прессъобщение по повод събитие, което организирате или някаква друга новина. Така че се надявам тези кратки съвети да са ви от полза един ден.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.