3 типа съжаление, които могат да Ви унищожат

Обичайте живота, само един ни е!

15.12.2013

Независимо колко се променят животът, хората, човешките взаимоотношения, технологиите, в света е съществувала и ще продължава да съществува тъгата. От своя страна това чувство за самосъжаление и яд към света и околните, води до дълбоки депресии и самоунищожаване. В голяма степен виновни за това сме самите ние, понеже позволяваме да изпаднем в състояние на самосъжаление, но Животът е истинският виновник, който тотално ни смачква.

Но се предавайте, хората са силни, заради това си качество са оцелели досега! И най-вече не изпитвайте съжаление за:

1. Какво сте направили – стореното, сторено, връщане назад няма, колкото и да го мислите, нещата няма да се променят. Не позволявайте да Ви тормозят стари неща, животът е днес и утре, а не вчера. Като човешки същества ние допускаме грешки, нормално е, учим се от тях. Така че няма причина да съжалявате за тях, в крайна сметка ще разберете, че са били за добро.

3 типа съжаление, които могат да Ви унищожат

Ако искате нещо, вземете го!

2. Какво не сте направили – когато дойде време за равносметка, става ясно, че сме пропуснали много от дадените ни възможности. Но това, че не сме взели тези предишни шансове, не значи, че не можем да си извоюваме нови. Човек се учи докато е жив и никога не е късно да започнеш живота си наново, независимо от възрастта. Ако искате нещо, вземете го, ако имате шанса да направите нещо, направете го!

3. Какво никога не можете да направите -никога не казвайте никога! Може да звучи изтъркано и тривиално, но смисълът на тази сентенция е напълно актуален и днес. Няма нещо, което не можем да направим, има неща, които не искаме да направим. Ако желаете нещо силно, винаги ще се намери начин да се осъществи. Независимо какво говорят хората и колко трудности ще срещнете по пътя си. Хубавите неща стават бавно и трудно.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.