3 упражнения, които горят повече калории от бягането

Изпробвайте ги!

14.11.2016

Бягането е смятано за един от най-ефектнивните методи за постигане и поддържане на добра форма. Безспорни са многото ползи на този вид спорт, но определено не е и единственият начин да се постигне перфектна форма. Всъщност дори не гори най-много калории, както много от нас си мислят. Ето с кои 3 упражнения всъщност може да “унищожите” много повече излишни мазнинки:

3 упражнения, които горят повече калории от бягането

1.. Бойно въже (Battle rope)

3 упражнения, които горят повече калории от бягането

Бойно въже

Това упражнение ще ви помогне да подобрите силата, издържливостта и баланса си. Въжетата са проектирани по такъв начин, че те карат да тренираш по-усилено. Това, от своя страна, провокира да впрегнете по-голяма сила в това упражнение.

Бойните въжета спомагат за изграждането на красив бицепс, рамене и крака, в зависимост от това, коя вариация на упражнението правите. Има няколко вида, които можете да практикувате. Всяко движение работи за определена група мускули. Например, можете да опитате да правите клекове, докато движите въжетата вълнообразно и това ще натовари в голяма степен краката.

2.. Колоездене (Cycling)

 упражнения, които горят повече калории от бягането - колоездене

Колоездене

Колоезденето е полезно за здравето поради много причини. На първо място, то подобрява гъвкавостта и мускулната сила. Освен това помага за заздравяване на кръста и краката. Носи и добри ползи за сърцето, като го прави по-силно, както и подмладява мозъка. Всъщност колоезденето влияе на цялото тяло в положителна посока.

Дори и да нямате време за каране на велосипед, можете да намерите начин да се възползвате от ползите, които носи. Например може да ходите на работа с колело, вместо да вземате автобуса или да шофирате. Този начин на придвижване е по-здравословен и ви спестява пари!

3.. Бърпита (Burpees)

 упражнения, които горят повече калории от бягането - бърпита

Бърпи

Бърпитата са комбинация от упражнения, по-точно лицеви опори и скокове. Те са доста натоварващи и изискват много сила и издръжливост. Ето защо са чудесно упражнение за изграждане на издръжливост и баланс. Освен това влияят на цялото тяло, така че почти всеки мускул се използва. Това е чудесна възможност да отслабнете, както и да подобрите физическата си издръжливост.

Бърпитата не изискват специално оборудване или много място за изпълнение. Можете да ги правите в градината си, на балкона, в залата – навсякъде, където има достатъчно пространство за да скочите.

А кое е вашето най-любимо упражнение за горене на калории?

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.