3 заблуди за маркетинга днес

Бъдете по-смели в действията си!

24.09.2017

В тази статия ще разбулим три основни заблуди при осъществяването на маркетинг днес. Важно е всеки, които се занимава професионално с маркетинг или е собственик на малък или среден бизнес, да се запознае с истинската страна на това начинание, за да бъде по-уверен в действията си по отношение на реализирането на качествени проекти.

3 заблуди за маркетинга днес

1. Повечето специалисти и агенции поддържат становището, че за да се осъществява маркетингът както трябва, е необходимо да се инвестират много пари.

Всъщност е хубаво да се инвестират много пари в маркетинг, но няма да Ви се наложи, ако имате готовност да инвестирате време, усилия, въображение и повече информираност.

3 заблуди за маркетинга днес

Инвестирайте време, усилия и въображение в маркетинга

2. Маркетингът е така забулен в тайнственост, че поражда страх у много собственици на фирми, които не са сигурни дали той включва продажби или сайта, или връзките с обществеността.

Истината е, че тъй като те са твърде уплашени и загрижени да не допускат грешка, просто не го извършват. Маркетингът е процес, който Вие контролирате, а не той Вас.

3. Маркетингът се отнася само за големите компании.

Истината е, че маркетингът се отнася още повече за малките фирми, фирмите с големи мечти, но с оскъдни бюджети. Те трябва да осъзнаят, че всичко, до което се докосват е маркетинг и имат конкурентното предимство на малкия и гъвкав “играч” на пазара, който може да развихри своето въображение, пред голямата тромава компания с хиляди условности и процедури по одобрение и внедряване на нова идея.

След като разбулихме тези 3 заблуди, Ви пожелавам да бъдете по-смели в действията си! Повярвайте, че можете и сте изминали половината път към успешния маркетинг!

Гост автор:  Анна Христова

Online Marketing & Social Media
http://creativemarketing.bg/

Етикети:

За автора

Списание VIP