30 български лидери под 30 години

Класация на Forbes

16.07.2013

Forbes обяви първата за България селекция „30 под 30”. Тя представлява списък на 30 талантливи млади българи под 30 години с най-голям потенциал за развитие и перспектива да се превърнат в зрелите лидери, които ще променят България. Това съобщи Pressbox.bg.

Селекцията на Forbes е направена съвместно от редакционния екип и независимо жури от изявени експерти от различни сфери. Задължителен критерий за финалната селекция бе всеки един физически да е в България (с изключение на спортистите).

Forbes представи класация за най-успешните 30 български лидери под 30 години

Най-успешните български лидери под 30 години

„30 под 30”

В списъка засега преобладават мъжете. Най-младият участник в селекцията на Forbes e Любомир Янчев. Той е само на 18 години и е все още ученик. Но вече впечатли България и света със своите изобретения.

Още в гимназията се проявява и предприемаческия дух на Христо Тенчев, който през 2004 г. създава своята компания XS-Software. Само за няколко години, създателят на едни от най-популярните браузърни игри превърна своето хоби в бизнес в международен мащаб. Днес 26-годишният Тенчев е изградил армия от 35 млн. потребители и бизнес за 8 млн. лева.

Младите таланти на България бяха представени от Forbes на официална церемония в шоурума на Maserati. Пълният списък „З0 под 30” е публикуван в новия брой на списание Forbes, който вече е на пазара.

Публикувано от YEP.bg
Източник: www.pressbox.bg
Снимка: Forbes / Pressbox.bg

Етикети:

За автора

Списание VIP